Обвиняем, доведен за съдебно заседание в Шевченковския районен съд в

...
Обвиняем, доведен за съдебно заседание в Шевченковския районен съд в
Коментари Харесай

Заподозрян се взриви в съд в Киев

Обвиняем, доведен за правосъдно съвещание в Шевченковския областен съд в Киев, се е взривил. Мъжът е умрял на място, разкри УНИАН, представена от.

" Извършителят на закононарушението е умрял на място. По предварителна информация се е самовзривил ", съобщи украинският министър на вътрешните работи Игор Клименко в канала си в " Телеграм ".

Вътрешният министър също по този начин означи, че по време на нахлуването в помещението са били ранени двама бойци от спецчастите КОРД.

" Животът им е бил избавен от щитовете, с които са се придвижвали специфичните сили ", сподели Клименко.

По време на брифинга министърът на вътрешните работи съобщи, че всички жители са били бързо евакуирани от съда и наоколо до него. Той съобщи, че по предварителни данни гърмежът на територията на съда е осъществен от Игор Хуменюк, обвинен в осъществяването на тежко закононарушение през 2015 година, при което починаха четирима чиновници на украинската национална армия.

" Днес той беше доведен за следващото правосъдно съвещание - това продължава към този момент осем години - и по-късно съвещание, което завърши след към два часа, господин Хуменюк първо се заключи в тоалетната, а по-късно - отвори вратата и хвърли някакво към момента неидентифицирано взривно устройство по защитата. След това евентуално е имало два такива гърмежа. След това той се опита да напусне правосъдната зала несанкционирано ", сподели Клименко.

Министърът добави, че чиновниците от ескорта са принудили Хуменюк да спре, откакто са стреляли във въздуха, само че обвиненият се е барикадирал в обособена стая. В същото време чиновниците на КОРД се пробвали да го отблокират от тази стая. Служителите на реда се пробвали да договарят с Хуменюк, само че той не поискал да влезе в контакт.

" След като вратата на стаята беше отблокирана, по служителите на реда беше хвърлен друго взривно устройство. Животът им беше избавен от щитовете, които бяха пред тях ", сподели Клименко.

Двама членове на КОРД са получили рани в долните крака. Те са настанени в болница, само че животът им не е в заплаха.

" Самият жител Хуменюк, по предварителни данни, е бил погубен от взривно устройство ", добави Клименко.

В момента на мястото на случая работят взривни техници, които се твърдят, че в пространствата на съда няма взривни предмети.

Клименко добави, че е формирано наказателно произвеждане по отношение на похищението против живота на чиновниците на реда и опита за бягство от правосъдния арест. Министърът означи, че няма други починали. По думите му се обяснява по какъв начин взривните устройства са попаднали в постройката на съда.

" В момента не разбираме къде са били взривните устройства: дали в залата, или в тоалетната, или в залата, където се е барикадирал... Възможно ли е по някакъв метод да ги е носил със себе си ", сподели Клименко.

Той посочи, че чиновниците на КОРД таман са щурмували нарушителя, който се е барикадирал в настрана помещение. Информацията за заложниците не е доказана.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР