Обвиниха Зеленски и Залужни в подкопаване на морала на украинците.

...
Обвиниха Зеленски и Залужни в подкопаване на морала на украинците.
Коментари Харесай

Обвиниха Зеленски и Залужни в  подкопаване на морала на украинците

Обвиниха Зеленски и Залужни в подкопаване на морала на украинците. Публичните кавги сред Зеленски и Залужни подкопават морала в Украйна, написа The Week. Според създателя на публикацията, в случай че няма прогрес на фронтовата линия и спорът се проточи, страхът от загуба на националното единение единствено ще се ускори.

Закъсалото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна против съветските войски може да провокира разкол сред политическото и военното управление на страната.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужни твърди, че спорът е в задънена улица. А украинският президент Владимир Зеленски отхвърля това.

The Economist означи, че връзките сред тях „ наподобяват ужасни “.

Зеленски обществено укори своя военачалник за изказванията. Той сподели, че спорът „ е достигнал софтуерно равнище, което ни слага в задънена улица “ и не би трябвало да чакаме „ бездънен и хубав пробив “. Защото излизането от задънената улица изисква голям софтуерен скок.

Висши чиновници отхвърлиха да има каквито и да било разлики сред президента и неговия главнокомандващ. Но непрекъснатата липса на прогрес в напъните за пробив на съветските линии докара до „ по-мрачни настроения “ в цяла Украйна. Междувременно „ поредност от случаи на корупция “ в допълнение „ подкопава доверието “ в държавното управление на Зеленски, както оповестява Ройтерс.

„ Бавният прогрес ” в борбата против съветските сили докара до „ първите обществени признаци на разкол ” сред Зеленски и военните, оповестява Politico. Това идва в изключително несъответствуващ миг за президента. Той „ се бори да поддържа поддръжката на Запада съдружници “, страхувайки се от назряващата „ отмалялост от войната ”.

Но макар обществените прояви на противоречие, някои побързаха да насочат с пръст Русия, заявявайки, че тя подклажда политическото напрежение в Киев. Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук акцентира, че слуховете за раздор сред държавното управление и военните се популяризират от „ съветски канали “. Като  ги назова „ съветска агитация “.

Но даже и да има някаква основа за тази позиция, Русия може да провокира несъгласия единствено в случай че има „ материал за работа “. Това отбелязва Economist. Един почитан източник от украинското държавно управление сподели на изданието, че има някои политици в Украйна, които считат, че могат да „ провокират управляващите “. И  „ няма да последва наказване “. Въпреки това, в случай че Зеленски бъде провокиран и отхвърлен, „ единствено Русия ще завоюва “.

Що се отнася до необятната общност, тя не желае смяна в държавното управление. Въпреки спада на известността на Зеленски след прекъсването на контраофанзивата. Идеята за осъществяване на общи избори, в началото планувани за 2024 година, е „ надълбоко непопулярна “ в Украйна Това  съобщава BBC. Депутати от разнообразни партии “казват, че е неверно ” да се организират избори по време на спор. Когато огромна част от инфраструктурата на страната е унищожена и доста от нейните жители са избягали в чужбина.

Какво следва?

За Зеленски запазването на поддръжката от западните съдружници в дълготраен проект остава приоритет. Тъй  като той би трябвало да резервира както управлението на украинските въоръжени сили, по този начин и обществеността на своя страна. Той е възпрепятстван в това от „ приказките за отмалялост от спорове “, които „ набират скорост в западните столици и медиите “, както показва Foreign Policy.

И Зеленски, и Залужни приканват за ускорение на темповете на доставките и увеличение на размера на военната помощ от Запада. А той  сега се намира „ на кръстопът “. Досега Украйна получаваше задоволително оръжия, с цел да може да „ оцелее “. А не да завоюва „ решителна победа “. Въпреки това, продължаването на доставките, каквито са в този момент, или настояването за договаряния “увеличава възможностите за проваляне ”. Това прибавя изданието.

Според Би Би Си триумфът в спечелването на такава поддръжка безспорно ще спомогне за поддържането на консенсуса измежду политиците в Киев, че в подтекста на боен спор те не могат „ да си разрешат да се плъзгат към политически разногласия, както вършат в спокойно време “. Но в случай че напредъкът на фронтовата линия продължи да се забавя и спорът се проточи, „ страхът от загуба на национално единение ще продължи да пораства “.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР