Обвиниха мъж в побой над 11-годишно дете във Варненско, предаде

...
Обвиниха мъж в побой над 11-годишно дете във Варненско, предаде
Коментари Харесай

Обвиниха мъж в побой над 11-годишно дете, починало в болница дни по-късно

Обвиниха мъж в побой над 11-годишно дете във Варненско, съобщи Dariknews.bg. Случаят е от 24 октомври от село Червенци. Три дни по-късно 11-годишното момче умряло в болница.

Предварително мнение на движимостите лица, направили аутопсията сочи изрично, че няма причинно-следствена връзка сред побоя и гибелта на детето, сподели областен прокурор Невена Илиева. Тя уточни, че е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета. Момчето се прибрало у дома с контузия на ръката, след което е отведено за обзор в лечебно заведение. Там е открито, че има фрактура на китката и е оставено за интервенция.

Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са всички деца, станали очевидци на побоя. Поводът за него бил сдърпване сред две деца. Едното - на 8 години, било ударено от 11-годишното. След това бащата на по-малкото дете решил да се саморазправи с по-голямото и го изпратил в болница със счупена ръка, изясни Илиева.

Впоследствие 11-годишният умрял. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да откри аргументите за гибелта. Вещите лица обяснили, че при умрялото дете имало " съществуване на болестни промени в организма, които водят до понижен имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, само че не свързани с упражненото принуждение на 24 октомври ". Официалното умозаключение обаче ще се забави, защото са взети хистологични проби, които подлежат на разбор, сподели още прокурор Илиева.
Срещу нападателния татко е почнало следствие и той е притеглен като обвинен за причиняване на телесна щета на невръстен.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР