обвини германската съдебна система, че излага на риск европейските стандарти,

...
обвини германската съдебна система, че излага на риск европейските стандарти,
Коментари Харесай

Полша атакува германската съдебна система заради глоба за антигей статия

упрекна немската правосъдна система, че излага на риск европейските стандарти, откакто съдът в Кьолн санкции полски богослов за публикация, описваща гейовете в католическото духовенство като „ паразити “, оповестява европейската редакция на изданието Politico.

Съдът наложи наказване от 4800 евро на Дариуш Око, професор по консервативна теология в Краков, за подбудителство към ненавист поради публикацията, написана в немско списание за хипотетичното хомосексуално въздействие във Ватикана, добавя организация Фокус.
 Само България и Нидерландия към момента не са показали проект за възобновяване в Еврокомисията Само България и Нидерландия към момента не са показали проект за възобновяване в Еврокомисията
България и Нидерландия, и двете със служебни държавни управления, са единствените страни от Европейски Съюз, които към момента не са показали своите национа...

В мнения за немската осведомителна организация DPA, оповестени в неделя, заместник-министърът на правораздаването на Полша Марчин Романовски съобщи, че вижда „ трендове против свободата в немската система за правна отбрана “.

„ Налагането на санкция за научна активност съставлява опасност за главните свободи и европейските стандарти “, безапелационен бе Романовски.

Самата Полша е подложена на мощни рецензии от институции на Европейски Съюз и интернационалните специалисти за промени, които се считат за подкопаващи независимостта на правосъдната власт и върховенството на закона. Полските управляващи също бяха изправени пред интернационално наказание за мнения против ЛГБТИ общността и оповестиха елементи от страната за зони, свободни от „ идеологията й “.

Архитектът на тези „ свободни зони “, консервативният католически юридически институт „ Ордо Юрис “, също отбрани Око. В изказване институтът съобщи, че публикацията има за цел да „ инициира академична полемика “.
 Политико: Дали ограниченията на Европейски Съюз за господство на закона не са просто замазване на очите? Политико: Дали ограниченията на Европейски Съюз за господство на закона не са просто замазване на очите?
На фона на опасенията по отношение на демократичното оттегляне в Унгария и Полша, които преобладават в диалозите в Европейски Съюз, някои се чудят дали пре...

В публикация на Око, оповестена по-рано тази година, „ За нуждата от ограничение на хомосексуалните клики в църквата “, създателят назова хомосексуалните духовниците „ ракова язва “ и характеризира правата на гейовете като „ хомо разкол “.

Мюнхенският духовник Волфганг Ф. Роте подаде тъжба против Око, което докара до правосъдно решение. Според Рот не би трябвало да има място за такава ненавист и подбудителство в Католическата черква, съобщи ZDF.

Окръжният съд в Кьолн удостовери санкцията на уеб страницата Katholisch.de. Говорител на съда съобщи, че към този момент е подадена тъжба, което значи, че делото в този момент евентуално ще бъде предмет на правосъден развой.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР