Обвиненията срещу председателя на проф. Асена Стоименова са юридически необосновани.

...
Обвиненията срещу председателя на проф. Асена Стоименова са юридически необосновани.
Коментари Харесай

Обвинението срещу шефката на фармацевтичния съюз нямало да издържи в съда

Обвиненията против ръководителя на проф. Асена Стоименова са юридически голословни. С големите парични гаранции, които се постановат, е откровена корист с власт .

Това разяснява пред БНР юрист Михаил Екимджиев по проблема с обвиняването против ръководителя на Българския фармацевтичен съюз, която е упрекната поради изявление, в което загатва, че може да има дефицит на медикаменти .
 Прокуратурата повдигна обвиняване против шефа на Българския фармацевтичен съюз
Прокуратурата повдигна обвиняване против шефа на Българския фармацевтичен съюз

Заради изявленията в медиите...

По думите на Екимджиев от държавното обвиняване знаят, че тези обвиняванията няма да устоят в съда, " само че посредством гаранцията и всички други последствия от тази ненужна принуда на практика запушва устата на хора, които доброжелателно експертно изричат свои позиции ".

Всеки осведомен човек следи какво написа в отчетите на Световната здравна организация, в международния информативен продан - че производството на съвсем всички европейски и щатски фармацевтични компании за субстанциите на медикаментите е в Китай . По разбираеми аргументи има проблеми, тъй като епидемията там първа удари, изясни Екимджиев.

Това е общодостъпна информация и нищо ново и тревожещо не е съобщила проф. Стоименова . Но даже да е по този начин, това би трябвало да разтревожи управляващите и те да употребяват целия си запас , в случай че рецесията продължи, да намерят всички източници да ни снабдят с медикаменти. Това е повече от нужна информация ".
 АЕЖ упрекна прокуратурата в принуда на критикуващи ограниченията против COVID-19
АЕЖ упрекна прокуратурата в принуда на критикуващи ограниченията против COVID-19

От Асоциацията виждат нарушаване на съществени конституционни права

Той ясно очерта другите типове изключително състояние. При военното състояние информацията и дезинформацията са част от военната тактика. В обстановката на пандемия, при която страната не води война със своите жители, а е нужно взаимно доверие.

" Информацията, която популяризира проф. Стоименова, е в положение да сигнализира и да насочи управляващите да подхващат ограничения за превъзмогване на минусите , за които са били сигнализирани ", изясни юрист Екимджиев.

По думите на юрист Екимджиев в тази спешна обстановка се вижда доверие сред страната, институциите и жителите, само че това доверие е торпилирано от държавното обвиняване с потреблението на репресивния уред.

" Виждаме по какъв начин явно почтени хора са репресирани. Това унищожава мъждукащото доверие в спешната обстановка, тъй като по принцип не харесваме страната си ", сподели юрист Екимджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР