Обвиненията са тежки: служител на германското външно разузнаване БНД е

...
Обвиненията са тежки: служител на германското външно разузнаване БНД е
Коментари Харесай

Германия: руска къртица във външното разузнаване


Обвиненията са тежки: чиновник на немското външно разузнаване Разузнавателна служба на ФРГ е упрекнат в държавна измяна. Срещу него има улики, че е предавал информация на съветска загадка работа. Може да получи от 5 години до пожизнен затвор.

Разкритият чиновник на Разузнавателна служба на ФРГ е предавал информация на Русия

По съмнения в държавна измяна беше задържан чиновник на (Bundesnachrichtendienst). Претърсени са апартаментът и работното място на обвинения и на още едно лице. В публично известие на прокуратурата се показва, че обвиненият Карстен Л. " е предал на съветска разследваща работа информация, която е получил в хода на професионалната си активност. "

Службата не дава повече детайлности
Редакцията предлага
Според председателя на разследващата работа Бруно Кал сдържаността и дискретността са доста значими в този момент. Като акцентира безскрупулността и готовността на Русия да употребява принуждение, той отхвърля да съобщи публично други подробности по случая. " Всяка детайлност от този развой, която стане обществено притежание, значи преимущество за съперника в желанието му да навреди на ", показва Кал.

Не е ясно и по кое време обвиненият е бил оголен. В изказването на ръководителя на Разузнавателна служба на ФРГ се споделя: " След като Разузнавателна служба на ФРГ научи за вероятен случай на държавна измяна в личните си редици в хода на разследващата си активност, незабавно стартира обширно вътрешно разследване. А след като подозренията се потвърдиха, неотложно беше известен федералният прокурор. ”

" Важен удар против съветския шпионаж ”

Министърът на правораздаването Марко Бушман също отбелязва значимостта на случая. " Ако съмненията се потвърдят, ще значи, че е бил нанесен значим удар против ", написа той в профила си в Туитър. " Това демонстрира какъв брой бдителни би трябвало да бъдем. "

Според Наказателния кодекс в изключително тежки случаи като този измяната може да се накаже с отнемане от независимост за минимум пет години или с пожизнен затвор. Такъв случай е налице, да вземем за пример, в случай че причинителят е злоупотребил със служебното си състояние, което му налага да опазва държавни секрети.

Заподозрени шпиони и в други страни

През тази година случаи на съмнения за шпионаж станаха обществено притежание и в други европейски страни. Австрийски следователи разкриват, че един грък е обвинен в шпионаж. Твърди се, че е предоставял информация на по отношение на. В Норвегия полицията арестува мъж за противозаконни полети с дрон, за който се твърди, че е наследник на доверено лице на Путин.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР