Обвиненията към Кристиано Роналдо за данъчни измами, договорът между Гарет

...
Обвиненията към Кристиано Роналдо за данъчни измами, договорът между Гарет
Коментари Харесай

Джон или Руи - най-търсеният човек във футболния свят

Обвиненията към Кристиано Роналдо за данъчни измами, договорът сред Гарет Бейл и " Реал " Мадрид, лобирането на Джани Инфантино за ПСЖ и " Манчестър Сити ", с цел да избегнат санкции за неспазване на финансовия феърплей, опитът на огромните европейски клубове да провеждат различно състезание и да излязат от локалните шампионати... За всички тези неща светът научи от един източник - платформата " Футбол Лийкс ".
Край на шампионатите и образуване на Суперлига - проектът на огромните клубове От "Байерн " проучвали опцията. Още 10 тима били забъркани
Сайтът с простоват дизайн, само че с голямо количество от скъпа информация, работи от септември 2015 година насам. Хилядите опити на управляващите от целия свят той да бъде спрян, за момента не се увенчават с триумф, а един въпрос тормози всички: Кой стои зад разкритията? Кой е най-търсеният човек във футболния свят?

Първите няколко изявления на уеб страницата са свързани с португалските клубове " Бенфика ", " Спортинг " Лисабон и " Порто ". Това насочва проверяващите към 25-годишния тогава Руи Пинто от Порто . Той е показан като студент по история, който боядисва косата си в алено.

5 месеца по-късно обаче нещата се объркват. Германското издание " Шпигел " работи в тясно съдействие с " Футбол лийкс ". Причина за това са околните връзки на хакера с журналиста Рафаел Бушман. Той даже твърди, че се е срещал с " мозъка " на уеб страницата, а неговото име е... Джон . Така му се показал, когато се видели в " град в източна Европа ".

Рафаел споделя, че източникът му на информация бил облечен с дънково яке, тениска с картинка на полугола жена и мръсни обувки. Имал тъмни кръгове към очите и си поръчал лимонада и торта, тъй като кръвната му захар била ниска. Споделил, че не спи доста, тъй като се тормози, че шефовете на футболни клубове ще схванат кой стои зад разкритията.

Иначе Джон бил от известните момчета. Имал другари, ходел по клубове, събирал се с компания да гледа футболни срещи. Парите си бил натрупал от търговия с антики.

Апартаментът му бил в бизнес постройка, непривично огромен за студентска квартира. Мебелите били малко, нямало тв приемник, а единствено купчини вестници, бял преносим компютър и кутии, сходни на рутери.

Когато Рафаел дошъл, Джон свързал портативен харддиск към компютъра си и, по думите на журналиста, хиляди документи се появили на екрана . Хакерът му признал, че не работи самичък. Телефонът му пък непрекъснато показвал, че се намира на Северния полюс.

Месеци преди тази среща да се реализира, португалското издание " Кореро да Мана " прави лично следствие за " мозъка " на " Футбол Лийкс ". За идеолог и главен хакер на уеб страницата се показва Руи Пинто . След като получил дипломата си по история, той специализирал компютърни науки в родината си, а по-късно отпътувал за Будапеща. Публикуваната информация за него била нищожна - единствено името и някои елементи от биографията му.

Над тези данни надградили от испанското издание " Марка ". Те се свързали със самия Пинто, който споделил, че се тормози за сигурността си , защото постоянно получава заплашителни имейли, в които е посочен и адресът, на който живее. От полицията в Унгария също удостоверили, че си сътрудничат с Интерпол, с цел да разкрият самоличността на хакера. Той посещавал няколкото интернет-кафета в града и бързо сменял тактиките си. След крах в събирането на данни, следствието било прекъснато .

Португалските управляващи пък посочили документи, съгласно които Пинто е напуснал родината си, откакто е бил хванат в опит да отклони средства от локална банка към сметка на Канарските острови.

Пинто носи някои от характерностите на познатия ни Джон. И двамата се събират с компания в питейни заведения, с цел да гледат футболни срещи, и двамата обичат да пътуват и са прекарвали известно време в Берлин.

Само че като характери са много разнообразни . Пинто е много по-отворен в диалозите с нови хора, до момента в който Джон е параноик и ревизира даже името на таксиметровия водач. След тези разкрития от " Шпигел " са безапелационни, че са се срещали с същинския " мозък " на уеб страницата, а Пинто е единствено един от " чиновниците " му.

Въртележката към самоличността на индивида, който провокира войни зад кулисите на футбола, способства в допълнение за митичната същина на единствената платформа, която се пробва да осветли това, което почитателите не виждат.

А до по кое време ще продължава това?

" Докато имам документи! ", твърди Джон... или Руи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР