Обвиненият за убийството на жена в Кюстендил остава в ареста.

...
Обвиненият за убийството на жена в Кюстендил остава в ареста.
Коментари Харесай

Клиентът, убил проститутка в Кюстендил, я наръгал многократно с нож

Обвиненият за убийството на жена в Кюстендил остава в ареста. Окръжният съд в Кюстендил под председателството на арбитър Татяна Костадинова наложи най-тежката мярка за неотклонение – “Задържане под стража”, на 53-годишния Божидар Стоилков, заяви “Дарик“.

Вчера стана ясно, че той е умъртвил 32-годишната Марияна Димитрова на 13 май и крил тялото ѝ в продължение на дни в мазето на дома си. Стоилков е направил признания за закононарушението.

Днес той съобщи пред съда, че се признава за отговорен и че не е направил съзнателно убийството.

Стоилков изиска да бъде пуснат под домакински арест. Неговият юрист Емил Велинов настоя за по-лека мярка за неотклонение, като посочи пред съда, че няма заплаха клиентът му да се укрие или извърши друго закононарушение. Защитникът акцентира, че Стоилков е признал виновността си и се е разкаял за стореното. Самият арестуван уточни, че убийството не е съзнателно.

Прокурор Владимир Мицов съобщи, че мъжът съзнателно е умъртвил 32-годишната Марияна Димитрова в жилището, в което живее чартърен на ул. “Априлско въстание ” 10 в Кюстендил. Смъртта на дамата е настъпила вследствие многократни удари с нож.

„ Събраните доказателства и свидетелски показания водят да обосновано съмнение, че той е причинител на закононарушението. Законът планува от 10 до 20 години отнемане от независимост. Той е неведнъж осъждан за общоопасни закононарушения и има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение ”, сподели прокурор Мицов.

Съдът остави Стоилков в ареста, а мярката му за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен период.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР