Обвиненият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е

...
Обвиненият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е
Коментари Харесай

Нови разкрития за застреляната и натъпкана в багажник Криси: Замесена е и сегашната приятелка на Калоян?

Обвиненият за убийството на 32-годишната Кристина Благоева Калоян Каймакчийски е от село Черньово. Той към този момент е с повдигнато обвиняване за ликвидиране и арестуван за 72 часа.

Припомняме, че както БЛИЦ писа през вчерашния ден откриха тялото на оповестена за изчезнала 32-годишна жена в багажник на автомобил в квартал „ Захарна фабрика ” в София. Жертвата е била простреляна с револвер. От известно време насам е казвала пред близки, че се опасява за живота си. Търсила е помощ и от неправителствена организация, която се грижи за потърпевши от домашно принуждение. Официален сигнал до Министерство на вътрешните работи, обаче не е подаван, разгласи пред публицисти вътрешният министър.

Заподозрян за гибелта ѝ е 34-годишен мъж, с който жертвата работила в мобилен оператор. Твърди се, че двамата са имали преди любовни връзки.

Пистолетът, с който Кристина е убита, е на актуалната половинка на Каймакчийски, настояват източници, представени от Нова телевизия. Майката на обвинявания е кмет на село Черньово, само че през днешния ден не може да бъде открита.

Хронология на закононарушението

3-ти април. Близки на 32-годишната Кристина подават сигнал до Министерство на вътрешните работи, че е изчезнала и нямат връзка с нея. „ От дете я познавам. Аз съм някогашна детска учителка. Тя беше в моята група. Те са малко затворени съседите, само че сме в положителни връзки никакви проблеми ”, съобщи Надежда Иванова.

Жената е била забелязана за последно на работното си място. Има и дете. Майка ѝ сподели, че не знае какво се е случило. „ Нямам какво да кажа. Детето ми си отиде. Нищо не са ми споделили - единствено, че е умряла ”. Това сподели майката на откритата в багажник на кола мъртва жена.

Тялото на жертвата е било намерено в багажник на кола в четвъртък. Арестуван и обвинен за убийството е 34-годишният Калоян Каймакчийски. „ Те са имали другарство в близки връзки. В резултат на персонални, изострени връзки, той е пристъпил към това брутално деяние и е умъртвил своята позната ”, акцентира старши комисар Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Кристина Благоева е споделяла на свои близки, че получава закани от мъжа. „ В случая има данни, че жертвата е търсила помощ от неправителствени организации и за жалост тя не е стигнала до полицията ”, уточни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Кристина търси помощ от фондация „ Анимус ” за първи път преди месец. „ На 8 март е била застрашена, че няма да види втори осми март ”, описа Надежда Стойчева, шеф на Фондация " Асоциация Анимус ”.

От фондацията описват, че дамата е получавала закани както за своя живот, по този начин и за този на околните си от половин година.

„ Споделила е, че е преследвана, че се е страхувала за живота си. Оценена е с доста висок риск за живота си и е била в прочувствена рецесия, доста се е страхувала. Извършителят е имал собственическо възприятие към нея и мощно предпочитание тя да бъде подчинена ”, показва Стойчева.

Фондацията е длъжна да пази поверителност за жертвите на принуждение. Заради това няма подаден сигнал до Министерство на вътрешните работи. Психолози и юристи са се пробвали да убедят Кристина да го направи сама. Безуспешно.

Автомобилът, в който е открит трупът, е паркиран преди няколко дни в сервиза на Георги Трендафилов. „ Откакто я докара, дори не съм я поглеждал. Не знаех какъв цвят е до последно. Аз се сетих и споделих на служителите на реда да ревизират ”, твърди Георги Трендафилов, другар на Калоян Каймакчийски.

Калоян Каймакчийски изоставя автомобила и изчезва. „ Съвсем за малко го видях. Леко обезпокоен ми се стори, когато сподели, че го съмнява, че го проверяват. Каза след това, тъй като „ еди коя си е изчезнала ”. Добър другар, спокоен, само че леко експлозивен на моменти ”, твърди Георги.

Колата трябвало да бъде върната до село Черньово. Близките на Каймакчийски настояват, че е добър човек. Чичото на възможния палач не беше сюрпризиран от новината. Но реагира остро.

“Вие следовател ли сте!? Има си служителя на реда, има си прокуратура! Ако си е загазил да си се оправя! Не ме интересува ”, сподели Сашо, чичо на обвинения.

Оказва се, Калоян и преди е отправял закана за ликвидиране към някогашните си приятелки. Запалил е колата и на мъж, който заживял с една от тях след раздялата им. И за двете е наказан условно.

В селото всички познават Калоян Каймакчийски като добър човек, въпреки от дълго време да не живее в Черньово. „ Преди доста време отиде да учи в София. Много не е посещавал селото ”, твърди Гошо, гражданин на Черньово.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР