Обвиненият за подкуп служител на Гранична полиция Янко Серафимов остава

...
Обвиненият за подкуп служител на Гранична полиция Янко Серафимов остава
Коментари Харесай

Обвиненият за подкуп граничар остава в ареста, не се нуждае от спешна операция

Обвиненият за рушвет чиновник на " Гранична полиция " Янко Серафимов остава в ареста, реши Софийският градски съд.
Още по темата
Вчера Серафимов не се яви в съда, тъй като се оплака от болки в крайници и беше превозен с кола за спешна помощ в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи. Днес оттова излязоха с публично мнение, че 57-годишният чиновник на " Гранична полиция " няма потребност от интервенция по неотложност на раната на крайници, а единствено от компреси и ластичен чорап, съобщи Българска национална телевизия.

Неговата отбрана - юристът Бойко Найденов, сподели, че клиентът му е нелегално арестуван за повече от 72 часа . Съдът обаче отхвърли това да е правилно. Това, че липсват безапелационни доказателства за взимането на рушвет от 2000 лева също не беше признато от съда за истина.

Съдията уточни, че на 11 ноември, обвиненият се е срещнал с един от очевидците по делото до постройката на бул. " Мария Луиза ". Тогава със особено разследващо средство е открито, че са налице доказателства началникът на бранш в " Гранична полиция " да е взел рушвет.

Според съда има заплаха Серафимов да извърши нови закононарушения, както и да попречва обективния ход на следствието като провежда срещи и диалози сред него и други взели участие в действието, за което е упрекнат. Поради това обвиненият получи най-тежката мярка за неотклонение.  

Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава.

 Снимка: Bulphoto

 Снимка: Bulphoto
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР