Обвиненият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков да съдейства

...
Обвиненият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков да съдейства
Коментари Харесай

Борисов предложи на хакера да съдейства срещу хакера, за да спаси хакера

Обвиненият за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков да спомага на ГДБОП, а в подмяна да бъде оправдан. Това предложи през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че спецполицаите се борят безрезултатно с криптирани сървъри дни наред и не могат да пробият отбраната им. Борисов не посочи дали става дума за сървърите на компанията, в която работи 20-годишният юноша.

" Най-човешки споделям – що не спомага на чиновниците от БОП-а и да им разкодира машините и да ревизират, и да го оневинят ", съобщи Борисов.

Предложението му е много необичайно, защото сега Бойков е единственият обвинен за случая. На процедура министър председателят му предлага да спомага против себе си, с цел да оневини себе си. Освен това " оневиняване " не може да бъде направено от Министерство на вътрешните работи, а производството би могло да се приключи от прокуратурата или вероятно от съда. За вероятно подпомагане от Бойков в четвъртък бе запитан и юристът му Любен Казанлиев. Той бе безапелационен, че това може да се случи, единствено в случай че обвиняванията се снемат.

Намерили са логове или нещо сходно

С уточнението, че нищо не схваща от тематиката и не желае да я разяснява, с цел да не сбърка, министър председателят се впусна в коментар. Той изясни, че службите са му докладвали, че такива отбрани до момента не били виждали.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР