Обвиненият за двойното убийство на баща и син Ботеви -

...
Обвиненият за двойното убийство на баща и син Ботеви -
Коментари Харесай

Двойният убиец на баща и син Ботеви – Йордан Таков, с присъда до дни

Обвиненият за двойното ликвидиране на татко и наследник Ботеви - Йордан Таков, ще научи своята присъда до дни. В петък той ще чуе " отговорен " или " почтен ", научи медията ни.

Йордан Таков е първи братовчед на Васил Ботев и бизнес сътрудник на сина му Христо Ботев. Те са имали обща компания занимаваща се с вендинг автомати и артикули за кафе. До убийството се стигна след сдърпване на 26 ноември 2019 година. Тогава Йордан Таков простреля със законно притежаван револвер Макаров съдружника си Христо Ботев и татко му Васил Ботев.

Процесът през днешния ден завърши с чуване на два записа – позвъняването на Таков на 112 след разстрела и възстановка от случката в склада.

След това представителите на двете страни не направиха никакви нови претенции. Така съгласно тях делото е изяснено от правна страна и може да се премине към финални решения.

Поради сериозността на обвиняването, сложността на закононарушението и съществуването на доста юристи, последните помолиха съда да отсрочи пледоариите за нова дата, а точно за петък.

Тогава страните ще показват заключителните си речи. След това съдът ще реши отговорен ли е Таков, или не.

Припомняме, че през днешния ден Йордан Таков даде за първи път подробни показания. Той още веднъж отхвърли да признае виновност, и твърди, че е жертва и закононарушението е осъществено при изискването на неизбежна самозащита.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР