Обвиненият във взимане на подкуп от студенти срещу даване на

...
Обвиненият във взимане на подкуп от студенти срещу даване на
Коментари Харесай

Обвинен в подкуп професор от УХТ съди МВР

Обвиненият във взимане на рушвет от студенти против предоставяне на изпит учител в УХТ проф. Симеон Василев съди Министерство на вътрешните работи с аргумента, че задържането му за 24 часа е било нелегално. Василев беше задържан дружно с сътрудника си Николай Банков на 15 май след подаден сигнал, че двамата взимат такса от 300 лева на изпит за писане на оценка, друга от двойка. След това двамата бяха отстранени от служба, а следствието е към своя край, тъй като срокът му изтича на 15 ноември.

Междувременно проф. Василев завежда дело в Административния съд, с което оспорва заповедта за задържането му като незаконосъобразна. Неин създател е чиновник в Икономическа полиция на служба шпионин, което съгласно отбраната на Василев я прави издадена от незапознат орган.

Друг аргумент е, че след подаването на сигнала за корупционните практики в УХТ е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител, а не против двамата професори. А това прави ареста на човек, който не е притеглен като обвинен, незаконосъобразен. Всички тези причини са отхвърлени от първата инстанция като неоснователни, само че юристът на проф. Василев Кръстьо Дуков е безапелационен, че това решение ще бъде атакувано пред Върховен административен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР