Обвиненият в убийството на чичо си и братовчедите си Николай

...
Обвиненият в убийството на чичо си и братовчедите си Николай
Коментари Харесай

Адвокат посочи нов момент около тройното убийство в Рогош

Обвиненият в убийството на чичо си и братовчедите си Николай Христов в село Рогош неведнъж е бил предизвикан от тях, а в деня на закононарушението е изпаднал в мощно неспокойствие. Квалификацията за закононарушението не би трябвало да е по член 116 за съзнателно ликвидиране, а по член 118 - за неизбежна защита. Това посочи бранителят на Христов в пледоарията си за налагане на по-лека от " задържане под стража " мярка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Адвокатът уточни, че подзащитният му самичък се е обадил на телефон 112, че е извършил  ликвидиране, споделил къде се намира и предал оръжието си непринудено.

Имотната препирня във семейството почнала още през 2009/2010 година и в продължение на 10-12 години се влошавали. Николай Христов неведнъж алармирал в полицията и прокуратурата за нападателно държание на чичо му и братовчедите му. Престъплението е инициирано от пострадалите, които принудително отворили входната врата, носели железни колове и нападателно навлезли 20 метра във вътрешността. Обвиняемият ги прострелял, с цел да отбрани малолетната си щерка и себе си. 

Защитникът съобщи още, че Христов е работил в положение на неизбежна защита и упрекна прокуратурата, че показва едностранно доказателствата. Поиска налагане на по-лека мярка и посочи чистото му правосъдно минало, фактът че е трудово зает, направените признания, оказаното подпомагане на органите на реда.

Според прокурора, правната подготовка е въпрос всъщност и ще се разяснява на по-късен стадий. Самият обвинен в последната си дума сподели, че няма какво да добави и ще одобри решението на съда за мярката. 

Николай Христов остава в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". Обжалването е планувано за 18 август, четвъртък, от 10,00 ч., в Апелативен съд - Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР