Обвиненият в шпионаж председател на Национално движение Русофили Николай Малинов,

...
Обвиненият в шпионаж председател на Национално движение Русофили Николай Малинов,
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж Малинов: Говорих с Путин, ще се върна в България

Обвиненият в шпионаж ръководител на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов, за който през днешния ден се разбра, че е бил пуснат от съда да отиде в Москва, направи първи коментар, откакто президентът Владимир Путин го награди с медал.
" Най-важната ми среща беше с Путин и, за мое благополучие, имах опция да поговоря 5-6 минути с него за България, за " Русофили ", за това, което вършим и за неговите оценки... Благодарих му за поддръжката, той благодари за това, което вършим, даде избрани препоръки за това по какъв начин би следвало да се развият нещата (...) очевидно деликатно следи процесите ", сподели изестният русофил пред bTV.
Той призна, че се е срещнал с изгонения за 10 години от България пенсиониран военачалник от разузнаването Леонид Решетников, само че акцентира, че са се видели като другари, каквито са от години.
Със посочения от прокуратурата за главен покровител на противодържавната активност - Константин Малофеев, обаче Малинов не се е виждал.
Председателят на придвижване " Русофили " акцентира, че ще се върне в България.
По-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров подаде сигнал до инспектората на Висш съдебен съвет против арбитър от Спецсъда, който разрешил на Малинов да напусне страната, без да е спазено условието първо да бъде поискано единодушие от наблюдаващия прокурор. Малинов има възбрана да напуща страната, само че в тази ситуация му било позволено да го направи поради авансово планувано събитие.
Той беше награден на гала в Кремъл по случая Деня на националното единение. Лично Путин му връчи медал " Дружба " за приноса му в културното съдействие, като от прокуратурата се оплакаха, че всичко това е станало без да се желае мнение от тях.
Кремъл разгласява запис от цялото събитие, който продължава повече от един час. След 36-та минута може да се види награждаването на Николай Малинов и речта, която произнася по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР