Обвиненият в подготовка на терористичен акт ученик от Пловдив не

...
Обвиненият в подготовка на терористичен акт ученик от Пловдив не
Коментари Харесай

Психологът на обвинения в подготовка на атентат ученик: Той не е можел да го извърши

Обвиненият в подготовка на терористичен акт възпитаник от Пловдив не е бил в положение да го извърши, когато майка му е разкрила връзката му с човек от Ислямска страна. Тийнейджърът не е приел исляма. 
 Снимки и видео от пространствата, в които 16-годишният възпитаник от Пловдив е подготвял атентат  Прокуратурата: Арестуваният за готвен атентат в Пловдив възпитаник е вербуван от ИДИЛ (обновена)
Младежът е гледал видеа по какъв начин се прави самоделна бомба, той бил будно и интелигентно момче и е общувал на британски в интернет. Това описа психологът Иван Тричков, работил с ученика преди намесата на службите, по бТВ. 

Нямаме подобаваща фамилна просветителна среда за младежите. Интернет не може да бъде безусловно предпазено пространство ”, съобщи пък Георги Апостолов от Център за безвреден интернет по Нова тв. Той описа за случай на британска журналистка, която поставила бурка и се снимала пред килим с арабски претекстове - опитът й посочил, че на 15-тата минута с нея се свързал вербуващ на ИД. „ Моделът на вербовка е еднакъв, добави Апостолов. 

„ Пропусната е опция да бъде работено дълготрайно от ДАНС. Те не могат да бъдат конструкция, която единствено да предава сигнали към прокуратурата ”, сподели някогашният началник на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Според някогашния началник на антимафиотите, службите е трябвало да са активни, да влязат надълбоко в тази ситуация, да го употребяват за изследване, за реализация, но вместо това всичко е станало обществено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР