Обвиненият в насилие над 18-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев остава

...
Обвиненият в насилие над 18-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев остава
Коментари Харесай

Обвиненият за обезобразяването на 18-годишната Дебора Георги Георгиев остава в ареста

Обвиненият в принуждение над 18-годишната Дебора Михайлова Георги Георгиев остава в ареста. Това реши състав на Районния съд в Стара Загора във връзка с настояването на юристите на обвинения - Валентин Димитров и Петко Кънев за смяна на наложената му мярка за неотклонение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прокурорите желаеха съвещанието да бъде гледано при закрити врата, а бранителите на Георгиев обявиха, че желаят медиите да не напущат правосъдната зала. Районният съд обаче почете настояването на държавното обвиняване и закри делото, защото " в хода на актуалното произвеждане е допустимо да се допусне оповестяване на обстоятелства и условия от интимния живот на жителите ", аргументира се съдията.

По-рано бранителите на обвинявания обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че " изрично се отхвърля опцията Георги да е причинител на действието ".

Миналата седмица държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева добави, че следва да му бъде повдигнато обвиняване и за това, че „ на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник ".

Българска телеграфна агенция напомня, че сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на " лека телесна щета ".

На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР