Обвиненият, че е открил стрелба от покрив по наблюдаващите парада

...
Обвиненият, че е открил стрелба от покрив по наблюдаващите парада
Коментари Харесай

Седем обвинения срещу стрелеца от Чикаго

Обвиненият, че е разкрил пукотевица от покрив по наблюдаващите парада на 4 юли в чикагското предградие Хайланд Парк, трансформирайки отбелязването на празника на Съединени американски щати в следващата национална покруса, е със седем повдигнати обвинявания за преднамерено ликвидиране, съобщи Ройтерс.

Най-тежкото наказване, което може да получи 21-годишният Робърт Кримо, в случай че бъде приет за отговорен, е пожизнен затвор без право на подмяна, заяви на конференция основният прокурор на щата Илинойс Ерик Райнхард.

В хода на следствието обвиняванията в преднамерено ликвидиране ще бъдат последвани от още десетки други обвинявания, сподели Райнхард. Той добави, че на днешното първо правосъдно чуване по делото ще изиска Кримо да не бъде пускан под гаранция и да остане под стража за непрекъснато.

Според управляващите Кримо е възнамерявал нападението със седмици и преди този момент е влизал в полезрението им най-малко два пъти по отношение на информация, че е заплашвал да се самоубие или да навреди на други хора.

Пак съгласно управляващите обвиненият е създал от покрива над 70 безразборни изстрела по хората, които в понеделник следиха парада в Хайланд Парк. След това Кримо е избягал дегизиран, с цел да може да се слее с обхванатото от суматоха голям брой, показаха управляващите.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР