Обвинения в пет убийства и измама са повдигнати в Солун

...
Обвинения в пет убийства и измама са повдигнати в Солун
Коментари Харесай

Мним гръцки доктор, лекувал множествена склероза, е обвинен в 5 убийства

Обвинения в пет убийства и машинация са повдигнати в Солун против физиотерапевт, който се е представял за невролог и лекувал пациенти с множествена склероза, написа „ Катимерини “.

Фалшивият невролог, на 65години, е издирвал евентуалните си жертви из цяла Гърция. Обвинен е в пет случая на гибел. Негов съизвършител е възрастен доктор от Германия, който е упрекнат в същите действия. Гръцкият лъжец е изпращал на немския си " сътрудник " пациентите за сякаш " новаторско лекуване " против възнаграждение. Те продавали на пациентите си лекуване със стволови кафези, като за всяка инжекция ги таксували сред 10 000 и 25 000 евро. Смята се, че облагата на двамата самозванци е в порядъка на десетки хиляди евро.

Проби от веществото в инжекциите са изпратени за лабораторен разбор и е открито, че те не съдържат никакво лекарствено вещество.

За сходен случай през ноември 2022 година оповестява отново „ Катимерини ". Тогава съдът в Атина осъди лъжец, представял се за доктор, на осем доживотни присъди и 50 години затвор, като го призна за отговорен за седем убийства, шест опита за ликвидиране, както и за закононарушения, свързани с машинация, лекарска неточност и трафик на опиати.

Обвиненият, който се е представял на жертвите си като „ доктор Кондос ", макар че нямал тапия по медицина, твърдял, че е набожен и че е откривател в региона на онкологията. Лечението, което е ползвал на пациентите е съдържало есенции и масла, представяни им като артикули за химиотерапия, както и изтощителни диети. Жертвите му оповестяват, че им е поставял и инжекции с вещество, което съгласно думите му е донесъл от Ватикана и което ще победи рака. Съдебномедицинска експертиза е открила, че веществото в инжекциите, е предопределено за лекуване на малария.

Това дело се счита за невиждано в гръцката правосъдна история както заради обсега на първичната присъда, по този начин и заради броя на хората, които са били излъгани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР