Обвинените за смъртта на майка и син в Банишора остават

...
Обвинените за смъртта на майка и син в Банишора остават
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвинените за смъртта на майка и син в Банишора

Обвинените за гибелта на майка и наследник в " Банишора " остават в ареста. Съдът реши, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежките ограничения за неотклонение за обвинените Никола Спасов и Бисер Русинов. В обясненията си Спасов твърди, че не е знаел за какво Русинов отива в жилището, с каква цел, само че все пак е подкрепят.

Двамата са упрекнати за закононарушение, което е тежко, съобщи прокурорът. Налице е обосновано съмнение за съпричастност на обвинените. От материалите по делото е видно, че в жилището са осъществени няколко огледа. Иззети са материални доказателства, в две от тях се открива биоматериал от Бисер Русинов.

Никола Спасов е изложил поредно данни по отношение на случилото се. В елементи в детайли разказва метода, мястото, времето, последващите дейности на него и другия обвинен. След убийството са викнали такси и са си тръгнали.

Разпитан е и таксиметровият водач. Той обяснил, че двамата са носили багаж, две чанти. Били са спокойни. Разговаряли са за ежедневни неща.

Отнети са движимости от жилището, които са заложени в разнообразни заложни къщи. Адвокатът на Бисер Русинов изиска домакински арест за него, тъй като се е признал за отговорен. Адвокатът на Никола Спасов съобщи, че доказателствата не са задоволителни, с цел да стане ясно че той е помагачът, следил е адреса, до момента в който другият причинител е правил действието.

По думите му няма доказателства, от които да се направи изводът, че може да извърши друго закононарушение, също така има адрес в София. Спасов изиска по-лека мярка и сподели, че до момента е работил и няма кой да му гледа децата. Русинов е осъждан 3 пъти, в това число дейно. Освободен е от пандиза на 21.11.2021. Никола Спасов е с главно обучение, не е осъждан, работи, като разнася рекламни материали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР