Обвинените за контрабанда и пране на пари Стефан и Марин

...
Обвинените за контрабанда и пране на пари Стефан и Марин
Коментари Харесай

Рашков: Стефан и Марин Димитрови бяха мои информатори

Обвинените за контрабанда и пране на пари Стефан и Марин Димитрови са били информатори на Бойко Рашков по времето, когато е бил вътрешен министър. Това стана ясно от чуването му в парламентарната комисия, занимаваща се със абсурда в Агенция " Митници ". Какви данни са предоставяли Марин и Стефан Димитрови и за какво никой различен от управлението на Министерство на вътрешните работи не е бил осведомен с активността им?

Изслушването на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " Бойко Рашков стартира със сигнал. Поводът - данните, че ДАНС е разработвала Марин и Стефан Димитрови от средата на 2022 година

Бойко Рашков попита председателя на комисията Тошко Йорданов дали е законосъобразно в наличието на публицисти да се разгласяват данни, които са събрани посредством специфични разследващи средства. На това водачът на Има Такъв Народ отговори с рекомендация: " Идете и задайте въпроса на шефа на ДАНС, който в тази комисия изнесе тази информация ".

От своя страна Хамид Хамид от Движение за права и свободи отвърна: " Разбирам, че това лице е толкоз некадърно, че не прави разлика, само че материалните доказателства са очевидни материали ".

И откакто първичните пристрастености утихнаха, някогашният вътрешен министър разгласи, че първата му среща със Стефан Димитров била, с цел да получи информация по дело за рушвет против Мирослав Найденов от времето, когато бил аграрни министър.

Прокуратурата по времето на Гешев обаче смачкала делото, твърди Рашков. Но срещите с татко и наследник Димитрови ставали все по-многобройни. Вече поради изборите, които през 2022 година бяха извършени два пъти.

" Тези лица бяха извънредно добре осведомени с ситуацията към изборите в Хасково и за първи път от години бяха открити описи с 28 хиляди души. Подготвени и със сумите, несъмнено ", разкри Рашков, представен от Нова.

Той изясни и фотосите, на които е със Стефан Димитров, като част от празнуването на негов персонален празник. Рашков съобщи, че не схваща за какво се прави парламентарен проблем от това, че е отпразнувал рождения си ден със " стотина посетители в министерството ".

" Министерство на вътрешните работи очевидно е празненство център и щом е имало контрабандисти, кой знае още е имало. Не знам и какъв подарък са му донесли ", заяви Тошко Йорданов.

На предпоследното си съвещание в сряда депутатите се чака да изслушат митническите чиновници, преместени от Петя Банкова откакто е оглавила Агенция " Митници ". Поканен е и някогашният финансов министър Асен Василев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР