Обвинените в разрушаването на склада Ориент Табако Георги Бранеков и

...
Обвинените в разрушаването на склада Ориент Табако Георги Бранеков и
Коментари Харесай

Бранеков и Николич отричат вина за склада „Ориент Табако”

Обвинените в разрушаването на склада Ориент Табако Георги Бранеков и Александър Николич не се признават за отговорни. Така делото ще тръгне по общия ред на 16 януари.

Георги Бранеков и Александър Николич са били шефовете на компания „ Одрин 8”, притежател на постройката, в разнообразни интервали от време.

Бутането на склада стартира на 5 март м. година, в неделя, само че беше спряно от митинги на пловдивчани. Бранеков и Николич ще дават отговор и за прилагане на подправено уверение от Министерството на културата, в което се твърди, че тютюневият склад не е монумент на културата. На базата на този документ община Пловдив е издала строителното позволение за преустрояване на постройката.

Въпросното уверение е издадено на 9 август 2010 година и носи печата на Националния институт за недвижимо културно завещание. Според прокуратурата то е подправено в частта, в която се декларира, че постройката не има статут на единична недвижима културна полезност, въпреки да е била оповестена за монумент на културата още през 1975 година

Изфабрикувано е и изказванието, че „ обектът е отвън обсега на територия с културно-историческо завещание със статут на колективен археологически и архитектурно-строителен монумент на културата - Историческа зона “Филипопол-Тримонциум-Пловдив” - Система от улични ансамбли по ул. “Иван Вазов” и ул. “Цанко Дюстабанов”. Цялата зона е оповестена за културна полезност през 2000 година

Николич обяснил на Бранеков какви документи да внесе в съответните институции, с цел да се снабди с нужните разрешителни за преустройството на постройката в хотел. Затова прокуратурата го квалифицира освен като причинител на описаните закононарушения, а и като подстрекател и помощник.

По делото следва разпитът на 34 очевидци и чуването на строително-техническа, компютърна и графологична експертиза.
тагове ориент табако притежател дело бранеков николич  Бранеков и Николич отхвърлят виновност за склада „ Ориент Табако ”  Бранеков и Николич отхвърлят виновност за склада „ Ориент Табако ”  Бранеков и Николич отхвърлят виновност за склада „ Ориент Табако ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР