Обвинението спрямо тримата е по по чл.282, ал.1 от НК.

...
Обвинението спрямо тримата е по по чл.282, ал.1 от НК.
Коментари Харесай

Вижте присъдите на варненските надзиратели, които даваха почивки на автокрадеца


Обвинението по отношение на тримата е по по чл.282, ал.1 от Наказателен кодекс. Според прокуратурата, като длъжностни лица надзирателите са наруши или не са изпълнили служебните си отговорности, или са надвиши властта или правата си за да набират за себе си или за другиго полза или да причинят другиму щета. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост до пет години, като съдът може да постанови и отнемане от правото по член 37, алинея 1, точка 6 -лишаване от право да се заема избрана държавна или социална служба или с пробация.

Обвинението към надзирателите е, че за времето от 31 май до 18 юли тази година шест пъти са пускали в отпуск пандизчията Искрен Маринов, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Искрен Маринов изтърпява наказване от 6 години и 8 месеца за присъединяване в проведена незаконна група. През март 2017 той се призна за отговорен за кражбите на 19 първокласни коли по морето пред Пловдивския боен съд и получи неоправдателната присъда. Към днешна дата му остава да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

Надзирателите имат над 7г. стаж във Варненския затвор. Според обвиняването, Николай Т. е бил основател на нарушаванията.

Като прегледа събраните досега доказателства, съдът реши че и за тримата съществува заплаха да осуетят следствието, като повлияят на показанията на сътрудниците си и на очевидците, и е налице обосновано съмнение да имат съпричастност към закононарушението, за което са упрекнати. Съдебният състав дефинира най- тежката процесуална мярка " задържане под стража “ за Николай Т. ВОС одобри причините на отбрана на Милен Д. и Стоян П. че те няма заплаха да се укрият и са с положителни характеристични данни и им дефинира мярка " домакински арест “.

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР