Обвинението се старае да извърти нещата, сякаш МВР е извършило

...
Обвинението се старае да извърти нещата, сякаш МВР е извършило
Коментари Харесай

Арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък

Обвинението се старае да извърти нещата, като че ли Министерство на вътрешните работи е направило една незаконосъобразна активност, уточни силовият министър

„ Изповядвам философията, че който го е боязън от борби, би трябвало да си откри по-спокойно занятие. Убедихме се, че прокуратурата бди над ползите на някогашните ръководещи ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков с извънредно изявление в предаването "На фокус с Лора Крумова " по.

„ От момента, в който постъпих в Министерство на вътрешните работи като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в нормалните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой прочут политически деятел на ГЕРБ”, уточни силовият министър.

„ Аз мисля, че нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат обстоятелствата, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към прокуратурата, в доста случаи, десетки, даже стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ ", разяснява Рашков задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвиняването прочете в един материал, който ѝ е изпратен от Министерство на вътрешните работи, известни имена, като да вземем за пример Борисов, Горанов и ПР-ката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя демонстрира извънредно усърдие да сложи по този начин нещата, че Министерство на вътрешните работи е направило една незаконосъобразна активност ", безапелационен е министърът.

„ В задачата се пита каква е тази гняв, каква е тази опозиция от избрани кръгове, които не желаят да се откри фактическата установка. Какво толкоз е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „ Национална полиция”, които са се пробвали за прочут интервал от време да съберат информация в тази тенденция и ще продължат вероятно да събират, в случай че не бяха спрени брутално от Прокуратурата през вчерашния ден?”, попита риторично министърът.

Много хора считат, че карцерът на Борисов би трябвало да се състои всеки петък

На въпроса беше ли нужен арест и какво е очаквало Министерство на вътрешните работи да откри при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори по този начин: „ Един прочут човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се споделя, даже сподели, че карцерът на Бойко Борисов е просрочен с две години. Много хора считат, че карцерът на Борисов би трябвало да се състои всеки петък поради това, което те знаят че е правил в нашата страна”.

И добави: "Тези шкафчета, които останаха неразследвани от нашата прокуратура - по какъв начин мислите? Трябва ли да останат неразследвани от нашето общество? И в случай че има - от кое място Борисов ги има? Очаквахте ли да откриете нещо? Какво са желали проверяващите и какви упования са имали аз не мога да кажа пред вас ", акцентира Рашков.

За разпита на премиера Кирил Петков като очевидец силовият министър съобщи, че лица от висок сан, заради тяхната претовареност, могат да бъдат разпитвани в техните кабинети или на други места. „ Това е процедура. Това е законово открито състояние. Не е загадка за никого, че ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи ".

Според него свързването на визитата на госпожа Лаура Кьовеши със случилото се вечерта, е просто една небивалица.

"Тя цели да се провокира изкуствено скандал сред политическото ръководство на страната в този момент с основния прокурор на Европейската прокуратура ".

Той уточни, че националната прокуратура е сложена под политическо управление, откакто основният прокурор Иван Гешев се обръща към някогашния политически началник Борисов с обръщението „ шефе”.

"Така се срутва цялата кардинална позиция на нашия законодател за независимостта на българската прокуратура ".

По думите на Рашков той е бил осведомен, че делегираните прокурори на Екологичен потенциал имат общо със сигнала на предприемача Васил Божков. В най-скоро време България чака да получи такава публична информация.

„ Силно се надявам Божков да бъде разпитан по производството, което ние образувахме в четвъртък, защото прокуратурата нямаше да го образува никога”, безапелационен е той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР