Обвинение за сексуален тормоз е повдигнато на 94-годишния френски президент

...
Обвинение за сексуален тормоз е повдигнато на 94-годишния френски президент
Коментари Харесай

Журналистка обвини в сексуално посегателство президента на Франция от 1974 до 1981 г.

Обвинение за полов тормоз е повдигнато на 94-годишния френски президент Валери Жискар д`Естен, който е бил отпред на страната от 1974 до 1981 година, заяви уеб сайтът " 20minutes.fr ". Според подадената на 10 март т.г. в прокуратурата тъжба, през 2018 година д`Естен е опипвал дупето на немската журналистка Ан-Катрин Щраке по време на фотосесия. Началникът на кабинета на д`Естен - Оливие Револ съобщи, че шефът му няма " никакъв спомен от срещата си " с немската журналистка.

Случилото се станало по време на изявление. Щраке поискала диалог във връзка 100-годишнината от рождението на някогашния канцлер на Германия Хелмут Шмит. Журналистката понечила да направи фотография с Жискар д`Естен и с оператора и тонтехника. Д`Естен е поставил ръка на дупето ѝ, а Щраке безрезултатно се е пробвала да я отмести, се твърди в жалбата. Журналистката се оплаква още, че на прощаване президентът я е целунал по бузата и ѝ е поискал " сладки сънища ".

Ан-Катрин Щраке е уведомила началниците си за случката, които удостоверили, оповестиха юристите ѝ. Според " Льо Монд ", единствено операторът е удостоверил показанията. Звукарят е отказал да свидетелства. Самата Щраке декларира, че ѝ е лишило време да подаде тъжба, защото не е била осведомена с френската правосъдна система, само че е уверена, че би трябвало да го направи, повлияна от придвижването #MeToo.

Валери Жискар д`Естен изиграва съществена роля в правенето на плана за конституция на Европейски Съюз. След районните избори през 2004 година д`Естен взема решение да се откаже дефинитивно от дейна политическа кариера и да поема само отговорностите си в Конституционния съвет. На 22 октомври 2006 той е разгласен за почетен жител на родния си град Кобленц.

През цялата си кариера Жискар д`Естен е във фокуса на таблоидите с любовните си истории с красиви дами. През 1994 година името му е на първа страница на английските таблоиди, откакто му приписват връзка с принцеса Даяна. Историята е подкрепена с няколко фотоси, на които се виждат топлите връзки сред двамата по време на вечеря във Версайския замък.

През 2009 година Жискар д`Естен написва разказ, наименуван " Принцесата и президентът ". В нея се описа за аферата сред френски президент и английска кралска персона с име принцеса Патриция, наричана лейди Пат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР