Обвинение за длъжностни присвояване беше повдигнато на управителя и председател

...
Обвинение за длъжностни присвояване беше повдигнато на управителя и председател
Коментари Харесай

Управителят на „Хелп Карма“ с призовка и обвинение за длъжностно присвояване

Обвинение за длъжностни заграбване беше повдигнато на шефа и ръководител на Управителния съвет на Фондация „ Хелп Карма “ Константин Кръстев, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата, представени в бТВ. Фондацията набира средства от донори за лекуване на деца и възрастни с тежки болести.

За двете години, през които съществува, платформата набира 21 милиона лв., само че до хората в потребност обаче стигат към 13 милиона. Разследването сподели и какви заплати от дарените средства получават чиновниците на фондацията - суми от 40 000 лв. и даже 80 000 лв. на месец. През декември 2020 година държавното обвиняване се самосезира и разпореди инспекция.

По реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП) от Софийски градски съд е натрапен запор на парични суми на обща стойност 8 600 000 лв..

Разпитани са десетки очевидци, назначени са голям брой данъчни проверки на физически и юридически лица, работи се с банкова, данъчна и осигурителна информация, подготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

Кръстев би трябвало да се яви пред проверяващите през идната седмица.

Съгласно член 55, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият има право да дава или да откаже да дава пояснения по обвиняването.

Разследването по случая продължава. Същото се организира от екип от следователи в отдел „ Следствен “ към Софийска градска прокуратура под управлението и надзора на прокурор в СГП  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР