Обвинени за извършители на побоя над Ангелов бяха близнаците Никола

...
Обвинени за извършители на побоя над Ангелов бяха близнаците Никола
Коментари Харесай

Къро броил 50 бона за побоя над разследващия журналист Слави Ангелов

Обвинени за причинители на побоя над Ангелов бяха близнаците Никола и Георги Асенови, и боксьорът Бисер Митрев. Още тогава от прокуратурата оповестиха, че поръчителят на побоя е лице, укриващо се в ЮАР. Впоследствие трима очевидци на прокуратурата по делото за побоя над Ангелов оповестиха в правосъдна зала, че са чули че мократа поръчка е пристигнала от Красимир Каменов-Къро.

 

Малко прочут факт е, че братята боксьори Никола и Георги Асенови са пазели къщата на Къро в баровския столичен квартал „ Бояна “ и че са тренирани в бойни умения от шефа на защитата му – Вальо Давидов.

Третият обвинен за побоя над Ангелов – Бисер Митов, също е боксьор в школата на боксовия клуб „ Фаст “, управителен от Давидов.

 

На едно от съвещанията по делото очевидецът Ивайло Серафимов продължава: „ Васил Божков му се обади по телефона. Бяхме в офиса му в къщата на ул. „ Секвоя “ 35 в кв. „ Бояна “, на втория етаж – аз, Къро и Валентин Давидов. Телефонът ми е с непрекъснати местоположения и може да бъде извадено от службите къде съм бил, тъй като се отбелязва всяко място, на което съм ходил “, споделя Серафимов. После прибавя, че Давидов е нещо като отговорник за защитата на Къро, а в групировката бил и Любомир Иванов – Любо Полицая, който бе убит на 25.03.2022 година, месец преди Серафимов да се яви в съда като очевидец.

 

„ Тогава Каменов приказва с Васил Божков по телефона и му сподели, че той ще се оправи със обстановката. След това извика Давидов и говорихме особено – ставаше въпрос да пребият Слави Ангелов. По думите на Каменов човек на Божков донесе 50 хиляди лева и ги даде на Вальо Давидов. Това стана същия ден, аз бях очевидец на приемането на тази сума пари. Той го пита кого ще прати и Давидов отговори: „ Абе тия хора са тествани “.

 

Според думите на Серафимов след това Давидов му споделил, че близнаците ще свършат работата. „ След това виждах Давидов 2-3 пъти и той отпътува преди Гергана Каменова за ЮАР – края на януари или началото на февруари. Давидов отпътува преди нея и по-късно през май отпътува и Каменов, откакто се разбра за побоя и нещата тук ескалираха. Разбра се цялата му активност, която е обект на други каузи и досъдебни производства “, споделя Серафимов, който се отдръпнал от групировката на Къро, тъй като научил, че желае да го убие поради информацията, която има за него.

 

Делото за побоя над Слави Ангелов към момента не е завършило на първа инстанция. И тримата биячи на журналиста – близнаците Никола и Георги Асенови и Бисер Митрев са на независимост под парична гаранция.

Източник: Уикенд 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР