Обвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в

...
Обвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в
Коментари Харесай

Служител на НСО участвал в убийството на Станка Марангозова

Обвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова при започване на октомври 2019 година Между упрекнатите задочно е и поръчителят на убийството, който е разгласен за интернационално търсене и посредством бюлетин на Интерпол.

Новината заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг, отдаден на убийството на дамата.

Прокуратурата знае кой е поръчителят и по тази причина е издадена интернационална европейска заповед за арест и бюлетин до Интерпол. Март месец 2020 година той е напуснал страната. Служителят на НСО, който е с чин подполковник е приел поръчката за убийството и е уговарял детайлите по убийството , посочи прокурор Милева.

Тя изясни, че след извършените дейности по следствието прокуратурата е открила съществуване на незаконна група за разпространяване на опиати, силови дейности, насила и поръчкови убийства. Престъпната група е работила от януари 2019 до май 2020 година, като са привлечени трима обвинени. Те са арестувани до 72 часа и е импортирано искане за непрекъснатото им задържане " под стража ".
 Спецакция против група за поръчкови убийства в София Обновена
Спецакция против група за поръчкови убийства в София

Работи се по разкриването на убийството на Станка Марангозова

Ръководител на незаконната група е настоящ дълготраен чиновник от НСО. Предвид своята персонална работа е имал умения със взривни устройства и субстанции. След експертна информация на конфискувания негов мобилен телефон е открита дейна връзка с настоящи магистрати, юристи, някогашни министри, държавни чиновници. С тях незаконната група обменяли персонални документи на български и непознати жители, удостоверения и постановления на прокуратурата и други.

За това Военно-окръжна прокуратура ще направи преценка дали да бъдат отделени други материали с оглед осъществени закононарушения от съдии, прокурори за търговия с въздействие - споразумяване на каузи. В телефона са били открити още проучвателни отчети за разнообразни хора, в които се включвало имената на родственици на лицата, привички и маршурти.

При изземванията на персоналния автомобил, с който служителят на НСО е отишъл да извършва отговорностите си, било открито техническо средство за следене и подслушване на разнообразни устройства.
 Министерство на вътрешните работи: Станка Марангозова е познавала килъра си
Министерство на вътрешните работи: Станка Марангозова е познавала килъра си

Розата е оставена, с цел да й отвлече вниманието…

Поръчителят е имал неуредени финансови взаимоотношения. От събраните доказателства е станало ясно, че поръчителят е заречен 50 000 лева да бъдат разпределени сред причинителите на убийството.

На автомобила на Станка Марангозова бил инсталиран GPS тракер и тя била проследявана в действително време. По публикация в интернет бил закупен мотоциклет за по-трудно да бъде проследен. В деня на убийството жертвата била проследена от физическия причинител и с цел да прикрие револвера със заглушителя носил букет от бели рози.

Убиецът на дамата се отдръпнал в авансово плануван маршрут във водоем в Чепинци, сподели още прокурор Милева.
 Основна версия за убийството в София са финансови връзки
Основна версия за убийството в София са финансови връзки

Не се изключва обаче и персонален мотив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР