Обвинени и установени са всички участници в престъпната група в

...
Обвинени и установени са всички участници в престъпната група в
Коментари Харесай

Издирват общински съветник от Несебър и още двама души от престъпната група в Бургас

Обвинени и открити са всички участници в незаконната група в Бургас - трима се търсят. Това сподели ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг по отношение на разкритата незаконна група в Бургас, заяви " Канал 3 ".

„ Съответно следва на следващия ден Спецпрокуратурата за петима от тях да внесе искане до Спецсъда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, сподели Начева. „ Трима от тях са оповестени за търсене. Ръководителят на групата е разгласен за търсене и на територията на Европейски Съюз, и отвън него “, сподели тя.

Един от участниците в незаконната група в Бургас е общински консултант в Несебър, заяви Даниела Начева. 

По думите ѝ това добре приказва на всички по какъв начин престъпната престъпност се е сраснала и с властта.

„ Този общински консултант досега не се е явил. Независимо от това през вчерашния ден беше осъществено претършуване на банкова касета, която е държал същият общински консултант, в която беше открита сумата от 60 хиляди лева “, разяснява Начева.

Тя разясни, че са конфискувани първокласни коли, употребени от групата и наркотични субстанции, елементи за автомати и бойни оръжия, които следва да бъдат изследвани.

Начева напомни, че под управлението на Спецпрокуратурата през вчерашния ден на територията на Бургас бе обезвредена незаконна група, която в нескончаем интервал от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други закононарушения, които са в развой на определяне.

„ Основният механизъм на деяние на участниците и ръководителя на въпросната незаконна група е била да откриват на територията на Южното Черноморие и на к. к. „ Слънчев бряг “ търговски сдружения, които са развивали сериозен и сполучлив бизнес, като посредством закани и палежи са ги стимулирали да си заплащат такса успокоение “, изясни Начева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР