Обвинената за подкуп кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева

...
Обвинената за подкуп кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Иванчева пъпчаса, „Младост“ с нов кмет

Обвинената за рушвет кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева се оплака, че поради неприятната хигиена в ареста са й излезли пъпки. Това стана в залата на Апелативния профилиран углавен съд (АСпНС), който трябваше да реши като втора инстанция дали Иванчева и арестуваната с нея зам.-кметица Биляна Петрова да бъдат отстранени от служба, до момента в който трае наказателното дело.

Състав на Специализирания углавен съд на 23 май към този момент постанови отстраняването им, само че и двете апелираха.

Докато обвинените се оплакваха пред медиите, на съвещание на „ Московска ” 33 Столичният общински съвет избра за краткотраен кмет на регион „ Младост ” един от заместниците на Иванчева – проектант Румен Русев.

„ За ” него гласоподаваха 33-ма общинари, нито един „ срещу ”, а 19 показаха „ въздържал се ”. За Петър Кърджилов, който до неотдавна бе пиар на Иванчева, само че към този момент е зам.-кмет, единствено един консултант даде „ за ”.

Първо пред „ Труд ” Румен Русев благодари на чиновниците на районната администрация за проявената храброст и гражданска позиция (виж стр. 3). Малко преди избора му се разбра, че работещите в два отдела са поискали от СОС да избере Русев, защото единствено той можел да се пребори с хаоса, основан при ръководството на Иванчева.

През това време обвинената кметица крещеше пред представителите на медиите в правосъдната зала, че „ няма такава страна и такова правораздаване ”. Относно недоволството й от пъпките наблюдателни читатели алармираха в редакцията на „ Труд ”, че още преди да влезе зад решетките Десислава Иванчева е имала сериозен проблем с акнето по лицето.

Пред публицистите тя разгласи, че кмет на ”Младост ” би трябвало да е Петър Кърджилов, тъй като бил непосредствен до концепциите й срещу застрояването, които по този начин и не бяха осъществени.

Относно Румен Русев Иванчева сподели, че е подписала от ареста заповедта за освобождението му и в случай че някой има нещо срещу, може да я оспорва в Административния съд, който да я анулира. Както „ Труд ” писа, арестуваната кметица не е уволнила правомерно Русев, защото в деня на заповедта, 21 май, тя се е водела в заплатен годишен отпуск. Иванчева излезе в него откакто бе задържана.

Относно назначението на Кърджилов за заместник-кмет, то е подписано от сега ръководещия региона Владимир Клисуров и по тази причина то се води законно.

По време на съвещанието магистратите от АСпНС взеха решение да дадат час и половина на двете обвинени да се срещнат с новопостъпили очевидни и секретни материали по делото. Когато времето изтече Иванчева и Петрова желаеха още, защото чак в този момент имали опция да прочетат множеството от досиетата. Затова съдиите взеха решение да отсрочат съвещанието за вторник, като в трите работни дни до тогава кметицата на „ Младост ” и заместничката й ще бъдат довеждани от ареста в деловодството на съда, където от 9 до 17 ч ще четат материалите. Иванчева изиска да стисне ръцете на съдиите само че те й дадоха отговор, че просто си гледат работата.

 34156748_1980402281971425_2311229177375752192_n

Кожен експерт пред „ Труд “:

Акнето се въздейства от доста неща

„ Труд “ попита кожния лекар доктор Петьо Брезоев дали кметицата Десислава Иванчева е получила пъпки от неприятните условия в килията в следствения арест, където се намира. Специалистът изясни, че хигиената на средата няма отношение към обострянето на акнето. То се влияело от хормоналните промени в тинейджърските години. При по-възрастните хора в последно време по-често се срещало, изключително при дамите. Сред аргументите можели да са тютюнопушенето, питателните привички и хормоналните разстройства. Брезоев обаче разяснява, че неналичието на хигиена може да провокира обриви на телесни гънки. „ Обринал си се на плажа, обринал си се в пандиза, обринал си се на летището. Не мога да кажа, че мястото, където е станало, е повода “, сподели доктор Брезоев.

 6-1-2

Първата му задача ще е да се оправи с 600 забавени преписки

Новият властник даде обещание да работи и да не се отхвърля


Новият краткотраен кмет на „ Младост “ Румен Русев даде обещание да не се отдръпва от поста, както направи предходният заместител, заел длъжността на Десислава Иванчева – Владимир Клисуров.

Русев показа, че първата му работа в региона ще е в идващите месеци да бъдат обработени забавените от Иванчева 600 преписки.

Зам.-кметът Петър Кърджилов, който не беше определен да замести кметицата съобщи, че желае да работи с Русев, следвайки политиката на Иванчева. Той към момента няма трудов контракт за поста зам.-кмет на региона. Кърджилов прикани Русев да задвижи устройствена процедура по отношение на подробните проекти в “Младост” и да упорства Столичният общински съвет да се произнесе за предлагането за референдум за мораториум върху строителството в жилищния комплекс.
 6-1-3

Кърджилов се оплака, че опитал да поздрави Русев, само че новият кмет му споделил: “Бегай от тука”. Русев отхвърли да е казвал такова нещо.

“Днес общинският съвет прояви отговорност”, разяснява избора на кмет на “Младост” водачът на БСП-София Калоян Паргов. Според него оттук насетне администрацията в региона ще работи умерено.
„ ГЕРБ не поддържа никой от зам.-кметовете, които са в кабинета на Десислава Иванчева “, сподели ръководителят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева. Отговорността към хората в региона, обаче предиздвикала част от групировката в СОС да поддържат Русев.

Румен Русев първо пред „ Труд “:

Няма да отчайвам

 34177512_1980402465304740_3349173509820514304_n

След като Столичният общински съвет избра Румен Русев за краткотраен кмет на “Младост”, той разяснява случилото се първо пред „ Труд “.

– Г-н Русев, какви са първите Ви думи след решението на Столичния общински съвет да Ви уточни за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион “Младост”?
– Искам да благодаря на всички, които ме поддържаха. Няма да ги отчайвам. Благодаря на чиновниците в региона, които демонстрираха гражданска позиция и храброст.

– Ще оставите ли Петър Кърджилов като Ваш заместител?

– Трябва да помисля. Много ми е рано за такива неща, само че за Кърджилов ще се съветвам с сътрудниците.

Провал

Мъката на доктор Кърджилов

След назначението на Румен Русев за краткотраен кмет на „ Младост “ 100 на 100 заместникът Петър Кърджилов, ще се раздели бързо с поста си – по този начин, както бе назначен преди седмица.

Това ще е следващият неуспех на доктора по „ Публична връзка “, което неизбежно ще ускори персоналната му тъга.

Тя става все по-голяма от средата на октомври предходната година, когато Кърджилов бе натирен от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките. Там той беше пиар. Но провокира величествен скандал – в прессъобщение от името на ЕФЕМ Кърджилов вкара и остра персонална позиция – че признаването на българското малцинство в Албания е заслуга освен политиците, само че и на академичната общественост. Последва разграничение на Българска академия на науките от изказванията на Петър Кърджилов. Директорът на ЕФЕМ доцент Петко Христов упрекна Кърджилов в непрофесионализъм и вменяване на политически послания от името на целия институт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР