Обвинената от Софийска градска прокуратура в присвояването на над 1

...
Обвинената от Софийска градска прокуратура в присвояването на над 1
Коментари Харесай

Златица ще плаща шеметните 70 хил. лв. хонорар за съвети по гражданско дело



Обвинената от Софийска градска прокуратура в присвояването на над 1 млн. лв. кметица на дребната, само че богата, община Златица Магдалена Иванова продължава да прокарва съмнителни решения в Общинския съвет в коалиция с Цветелин Кънчев. Въпреки, че не е общински консултант, ромският водач участва съвсем на всяко съвещание като посетител и прави директен надзор над своите 4 общински съветници от Евророма, настояват пред Скандал локални поданици. Кънчев е родом от Златица и живее там. От години той има апетити да ръководи дребната община на територията, на която са три от най-големите минно-добивни предприятия. На последните кметски избори през 2015г. година негов претендент стигна до балотаж с Иванова, която завоюва тъй като даде обещание, че няма да се коалира с него и по този начин сплоти хората да я поддържат.
Последната акция на тандема Иванова-Кънчев е от 23 юли 2019 година, когато общинският съвет в Златица по предложение на кметицата гласоподава следващото скандално решение – утвърди Община Златица да заплати сумата от 70 хиляди лв. на адвокатско сдружение за „ консултации” по дело с трета страна за разрешаване на спор за благосъстоятелност. Същевременно общината се съставлява в съда от друга адвокатска адвокатска фирма, а против въпросните 70 хиляди лв. жителите на Златица ще получат експертно мнение и рекомендация за деяние. Така прокарано решението води до групова отговорност, за която надали в миналото ще се потърси сметка и по този начин ще се размие. От 13 членният състав на Общинския съвет решението са подкрепили 8 съветника – Всичките 3-ма на Евророма, 3 от Реформаторския блок, 2-ма Българска социалистическа партия. Останалите 5-ма, които не поддържаха заплащането на умопомръчителната сума за консултация са 2-мата съветници от ГЕРБ, 2- от Българска социалистическа партия и 1 от АБВ.
Всичко това се случва единствено три месеца преди идните постоянни локални избори, на които Иванова има желание да се яви за 3 мандат като този път ще бъде подкрепена импровизирано от Цветелин Кънчев и на процедура няма да има конкуренция. И все пак средства за акция ще са нужни тъй като е известно, че даже и за свои ромската поддръжка не е безплатна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР