Обвинен в извършването на шестима души, опит за убийство и

...
Обвинен в извършването на шестима души, опит за убийство и
Коментари Харесай

Шофьор на Юбер призна шест убийства

Обвинен в осъществяването на шестима души, опит за ликвидиране и отбрана с огнестрелно оръжие водач на " Юбер " се призна за отговорен пред съда, заяви Би Би Си.

Те са осъществени при престрелка в щата Мичиган, Съединени американски щати през 2016 година

Четирима са убити в ресторант, а двама - в автокъща при стрелбата в град Каламазу. Нито една от жертвите не е била клиент на 48-годишният обвинен Джейсън Далтън, който преди този момент не е имал престъпни прояви.

Той първо упреква приложението " Юбер " за положението в което изпаднал - по думите му то „ управлява неговия разум и тяло “, приложението го било " принудило " да стреля по инцидентни хора в продължение на пет часа. Но тъкмо преди началото на делото Далтън трансформира показанията си. От прокуратурата са безапелационни, че не му е била предлагана договорка при признание на виновност.

Сега той е изправен пред доживотна присъда без право на подмяна за шест убийства, два опита за ликвидиране и осем обвинявания, свързани с други закононарушения, осъществявани с огнестрелни оръжия.

Масовата пукотевица е осъществена една съботна вечер през февруари 2016 година на три места - пред ресторант „ Cracker Barrel “, пред автокъща на „ Kia “ и пред жилищен блок. Около 17:30 ч. Далтън прострелва жена пред децата ѝ пред жилищна постройка в Каламазу и е откарана в болница в тежко положение. Около 22 ч. татко и наследник са убити, а трети човек е ранен пред автокъща. Около 22:15 ч. при трета пукотевица на паркинга пред ресторант момиче е тежко ранено, а четири дами са убити.

След ареста на Далтън от „ Юбер “ потвърдиха, че мъжът е регистриран в приложението и разясниха, че са " разтърсени " от случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР