Обвинен в измама български брокер е присъствал с Кирил Петков

...
Обвинен в измама български брокер е присъствал с Кирил Петков
Коментари Харесай

Обвинен в измама български брокер на събитията на „Промяната“ в Лондон и Виена?

Обвинен в машинация български брокер е участвал с Кирил Петков на предизборна среща в Лондон, а след това и във Виена през уикенда. Става дума за българина Асен Греченлиев, заяви уеб сайтът Breaking.bg.

Греченлиев се прочу преди години, когато немският жител Матиас Хофингер губи 1 млн. евро. Парите се оказват в банковата сметка на неговия чиновник Греченлиев. Ужилването става в далечната 2005 година Бизнесменът Хофингер е притежател на „ MH Trading ”, като през 2004 година компанията му уголемява активността си. Навлиза в търговията с акции на стоковата борса.

Малко по-късно Матиас още една компания и тъкмо в нея се среща с младия и упорит българин. „ От него се искаше да седи зад бюро и да работи с парите на моята компания – споделя предприемачът. – При това той получаваше една доста хубава заплата и бих споделил много великодушни бонуси. Плащахме и разноските по жилището му. Радвах му се, насърчавах го, бях го приел съвсем като член на фамилията ни ”.

Бизнесменът и екипът му незабавно търсят самия Асен Греченлиев, с цел да му изискат пояснение. Телефонът му обаче е изключен. Отиват до офиса му, само че той към този момент не е
Всичко за Вашата сватба
там.

Полицията също е известена на секундата, само че когато идват в жилището му във Франкфурт, схващат, че Асен ненадейно е отпътувал за България.

„ За мен няма подозрение, че той е обмислил, възнамерявал и подготвил авансово всяка своя стъпка – споделя Матиас. – Много сполучливо се е възползвал от неналичието на шефа, който в същия ден беше на операционната маса. От този миг Асен изчезна, безусловно потъна вдън земя и повече не го и видяхме “, твърди някогашният началник.

В последна сметка се оказва, че не е допустимо и да се наблюдава пътят на парите, тъй като „ MH Trading ” е член на стоковата борса и всички покупко-продажби се правят посредством сметките на тази борсата, прецизира предприемачът. „ Асен Греченлиев беше направил неизгодна договорка за компанията ми – изяснява Матиас Хофингер. – При това трансферирал парите – 1 млн. евро в негова персонална сметка, за която несъмнено, ние не знаехме тогава. ”

Справка в Търговския указател демонстрира, че брокерът е записал компания в София през 2011 година с капитал 5000 лв.. Веднага й е натрапен запор от страна на ограбения предприемач. Прави усещане също, че компанията не е подала нито
Всичко за Вашата сватба
един финансов доклад.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg