Обувките са опорната точка, която обединява цялата ви визия. И

...
Обувките са опорната точка, която обединява цялата ви визия. И
Коментари Харесай

Как да съчетаем обувките с облеклото си?

Обувките са опорната точка, която сплотява цялата ви визия. И в случай че се придържате към няколко изпитани правила за жанр, намирането на подобаващите обувки може да бъде занимателно и елементарно! Да изглеждате ужасно, да сте практични и да се чувствате комфортно е задачата на положителното обличане.

 

 infomax-logo-50-15-HW

Как да съвместим обувките с облеклото си?

1.Разберете ролята на обувките за цялостния ви контур

 обувките Как да съвместим обувките с облеклото си? фотография: pinterest

Знанието за това по какъв начин обувките ви се вписват в цялостния контур, който създавате с облеклото си, ще ви помогне да изберете верния жанр обувки. Обикновено систематизиран като тъничък, прав и необятен, силуетът се отнася до общата форма на фигурата ви, подчертана от облеклата, обувките и аксесоарите ви. Можете да създадете разнообразни силуети, като комбинирате разнообразни стилове горнища, долнища и обувки. Кои са най-подходящите за вас, зависи от персоналния ви жанр и желания, само че има някои общи правила, които можете да употребявате, с цел да започнете.

Имайте поради да вземем за пример, че по-тънките обувки, т.е. обувките с тънка подметка, които прилягат компактно към крайници, се съчетават по-добре с по-тънки силуети, а дебелите обувки (евентуално с платформа или голяма катарама) наподобяват по-балансирано, когато се носят с някои по-големи детайли. Въпреки това, в случай че носите гамаши и желаете да ги съчетаете с маратонки с наедрял ток, можете да изберете връхна дреха като голяма качулка, с цел да балансирате. Междувременно тесните обувки за рокля могат да се възползват от чифт скъсени панталони и прилепнало яке.

 

 

2.Добавяне на цвят (или не)

 обувките Как да съвместим обувките с облеклото си? фотография: pinterest

След като сте определили верния вид обувки за вашия тоалет, идната стъпка е да изберете цвят. Може би се плашите от мисълта за ярки и пъстри обувки, само че когато е направена вярно, цветът на обувката може да се употребява за сливане на цялата ви визия. Основното предписание за включване на цвят е да не прекалявате с него. Лесен принцип е да употребявате безпристрастен или компактен цвят в границите на облеклото, което носите.

Ако да вземем за пример облеклото ви е с шарка, изберете един цвят в границите на модела и го съчетайте със същия цвят на обувката си. Ако облеклото ви се състои от един или два плътни цвята, можете да изберете един от тях или безпристрастен цвят.

3.Уверете се, че употребявате разнообразни материали в облеклото си

 обувките Как да съвместим обувките с облеклото си? фотография: pinterest

Има такова нещо като да си прекомерно подобаващ. Придържането към единна цветова скица е превъзходен метод да изглеждате елегантно, само че внимавайте да не съчетаете материала на тоалета си с обувките. Вместо това изберете обувки в същия цвят като този, с който сте облечени, само че от друг материал – да вземем за пример кадифе или металик, с цел да добавите текстура към тоалета си. Освен това имайте поради обстоятелството, че някои материи наподобяват по-добре дружно от други.

Няколко типичен съчетания включват лачена кожа или велур с деним, кадифе със зимни облекла и всичко с каишки с летните ви къси панталони и рокли. Ако сте облечени в по-фантастично облекло, ще желаете по-изискан избор на обувки с чифт кожени плоски или оксфордски обувки, с изострен ток или грациозен чифт мокасини.

 

4.При подозрения – изберете елементарни и неутрални

Ако ви е мъчно да изберете форма на обувката или цвят, който да подберете, изберете обувка в гол цвят с класическа форма. Обувките в нюд цвят би трябвало да подхождат на тена на кожата ви (възможно най-близо до него). Това ще удължи типа на краката ви, като в същото време ще придаде тип на височина.

Други неутрални цветове като черно и кафяво също би трябвало да бъдат съществени детайли на дрешника, които ще ви разрешат да украсите всеки тоалет. Не забравяйте обаче да вземете поради цялостната си цветова палитра, когато употребявате неутрални цветове. Ако целият ви тоалет е в пастелни цветове, изберете по-светла обувка вместо черна.

5.Направете обувките си фокусна точка

 обувките Как да съвместим обувките с облеклото си? фотография: pinterest

Ако имате чифт доста детайлни обувки с шарка, принт или други забележими декорации, съчетайте облеклото си с обувките (вместо обратното). Ако обувката е детайлът, на който желаете да обърнете внимание, извлечете цвят от модела или принта в обувката и го внесете в тоалета си (особено в долната половина на визията си!) Не забравяйте, че обувките са превъзходен метод да придадете характерност на елементарното облекло.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР