Обувките на висок ток са изискани и секси, но могат

...
Обувките на висок ток са изискани и секси, но могат
Коментари Харесай

Избягайте от ада на неудобните високи обувки

Обувките на висок ток са изискани и секси, само че могат да ни причинят непоносима болежка при дълготрайно носене.

Жертвите на модата обичат да споделят, че в случай че една обувка е комфортна, то наложително е грозна. Ние в MissBloom не сме напълно уверени в това. Има обувки на тъничък ток, които са същинска мъка за носене, само че и такива, с които умерено може да издържим ден в офиса.

Една от 10 дами носи обувки на висок ток повече от три дни в седмицата. В същото време медицината е безапелационна, че високите токчета са един от главните виновници за ортопедичните проблеми. Продължителното носене на високи обувки може да повреди пръстите на краката, ходилото, коленете и даже кръста ни.

Как да изберем секси високи обувки, които са задоволително комфортни?

Търсете обувки от естествена кожа или велур
Обувките от изкуствени материали като еко кожа или гума са по-твърди и не се напасват с времето към формата на ходилото по този начин, както естествената кожа. Лакът също нормално е по-твърд, може да аргументи мазоли и не се усеща толкоз добре на крайници. Велурът, въпреки това, е извънредно мек и единствено след едно обуване леко се отпуска. Така че в случай че ви е мъчно да ходите на високи обувки, имате по-голям късмет с модели от кожа или велур.

Убедете се, че обувката не ви е дребна

Малко дами знаят това значимо предписание: в случай че обувката ви става, значи е прекомерно дребна за вас. Точно по този начин – тя не би трябвало да приляга компактно по крайници. Точният размер е този, при който остава към един пръст разстояние начело до палеца на крайници. Пръстите на краката ви имат потребност от няколко милиметра, когато се движите, в противоположен случай откакто походите ще започнете да ги усещате като стиснати в менгеме.


Обърнете внимание на вътрешната част на обувката
Някои модели имат особено омекотена вътрешна предница, там, където са пръстите и възглавничката на стъпалото. При вървене това омекотява чувството и прави обувката извънредно по-удобна. Не подценявайте този дребен подробност, тъй като точно предната част на ходилото поема тежестта на цялото тяло, когато сте на висок ток. Ако усещате обувката доста твърда в тази част, използвайте специфичните тънки силиконови възглавнички, които се залепват от вътрешната страна. И отново подсещаме, че в обувката би трябвало да има няколко аварийни милиметра – с цел да не се усеща кракът натясно, когато я уплътните.


Направете усъвършенствания

Всяко ходило е друго, със своя самостоятелна форма. Затова няма по какъв начин всички обувки с вашия размер да ви пасват еднообразно. За да извършите обувките си оптимално комфортни, възползвайте се от предлаганите по магазините и аптеките стелки и силиконови уплътнители. Предлагат се тънки силиконови възглавнички за предната част на ходилото (за омекотяване при стъпване) , за петата (ако обувката ви убива леко в тази част) , за цялото стъпало (ако обувката ви е малко по-голяма) , както и стелки, поддържащи свода (ако страдате от плоскостъпие или токът е прекомерно висок и сводът на крайници увисва във въздуха) . Пробвайте и ще намерите разновидността, който кара вашето ходило да се усеща оптимално добре във висока обувка.


Не бързайте да купувате

В магазина първо се разходете малко с обувките, с цел да видите по какъв начин се чувствате в тях. Много магазини имат меки килими на местата за пробване на обувки, които омекотяват и няма да ви дадат действителна визия за това по какъв начин се върви с този модел. Разходете се по твърдата настилка за няколко минути и едвам тогава преценете дали си коства да купите обувките.



Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР