Обучението продължава в клас. Амбицията е да завършим срокът с

...
Обучението продължава в клас. Амбицията е да завършим срокът с
Коментари Харесай

Николай Денков: Ако има проблем с училище, се затваря локално, а не в цялата страна

Обучението продължава в клас. Амбицията е да приключим срокът с децата в учебно заведение. В момента единственият огромен риск е да не би да почнат доста бързо да се пълнят лечебните заведения и интензивните кревати. Това сподели министър на образованието акад. Николай Денков в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според него новият проект за справяне с пандемията е съответен на сегашната обстановка и разрешава прекъсването на присъствения образователен развой само там, където това в действителност е належащо. „ С министър Сербезова имаме доста добър разговор, участвахме доста актвно в подготовката на проекта в частта, която е обвързвана с учебното заведение. В проекта има грижа за децата и това се дължи на тази полемика ", акцентира Денков.

Ако има проблем с паралелка, с учебно заведение, се затваря локално, а не в цялата страна както преди, акцентира министърът. Родителите още веднъж имат опция да задържат детето си у дома при онлайн образование, в случай че имат терзания, свързани с вируса.

Почти 50% от учителите все още са имунизирани, съобщи министър Денков. По думите му щадящите проби съумяват да предпазят от огромни клъстери със заразяващи. „ Те са нужни, само че не могат да решат напълно казуса. Според мен е по-добре да бъдат два пъти седмично, само че все още нямаме толкоз проби. В новата поръчка чувствителността на тестванията е по-висока от тази, която слагаме сега, тъй че идващите проби ще бъдат още по-чувствителни ", добави той.

Очаква се срокът и годината да завърши по график. Обмисля се дали новата образователна година да стартира по-рано, към 5-и септември, съобщи още министър Денков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР