Обучението на стажант-юристи в Административен съд – Варна стартира и

...
Обучението на стажант-юристи в Административен съд – Варна стартира и
Коментари Харесай

Стартира обучението на стажант-юристи в Административен съд – Варна

 Обучението на стажант-юристи в Административен съд – Варна започва и през 2021 година Днес Председателят на съда одобри един от първите за тази година стажант-юристи, който ще бъде на образование при арбитър Гергана Стоянова, оповестиха от пресслужбата на съда.

Петдесет и пет са стажант-юристите, които минаха образование в Административен съд – Варна от началото на 2020 година досега.  Тяхното образование започва и в административните съдилища, на съображение влезнала в действие от 1 януари 2020 година, издадена от министъра на правораздаването, Наредба за придобиване на юридическа дееспособност. С Наредбата се урежда реда за образование на стажант-юристите и стажа за придобиване на юридическа дееспособност. Като част от  главния стаж, който е с дълготрайност два месеца, стажант-юристите би трябвало да бъдат на образование две седмици в административен съд. Епидемичната конюнктура не попречи на сполучливото им образование, като то се организира съгласно условията на Министерство на здравеопазването и напътствията на Висш съдебен съвет. Съгласно Заповед на Председателя на Административен съд – Варна – арбитър Елена Янакиева, стажът се провежда и организира по метод, съгласуван в най-голяма степен с ограниченията за ограничение на разпространяването на болестта Covid – 19, посредством отдалечено комуникиране и инспекция на работата по същия ред. С обединените старания на съдиите, чиновниците и младите стажант-юристи, образованието и през тази година минава навреме и пълноценно.

Юридическият стаж е наложителен стадий от образованието на младите правосъдни претенденти, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност. Той им дава опция както да придобият опит в действителна среда от работата на правораздавателните институции, по този начин и да се ориентират в региона от правораздаването, в която желаят да работят и да се развиват професионално.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР