Обучение за планински преходи, ориентиране в гористи местности, катерене и

...
Обучение за планински преходи, ориентиране в гористи местности, катерене и
Коментари Харесай

Детски приключения и планински преходи в Зеленото училище на ТД “ГИД”- Смолян

Обучение за планински преходи, насочване в гористи местности, катерене и напредване по маркировка са единствено част от дейностите, които изучаваха възпитаници в Зеленото учебно заведение на Туристическо сдружение на планинските водачи “ГИД ” - Смолян.

В групата на младите откриватели се присъединили деца от София и Смолян, които решили да научат повече за природата и планинските преходи на терен, осведоми доцент Тодор Тодоров - началник на групата.

Младите планинари имали опция да обикалят региона на Пампорово, да се качат на връх “Соколица ” и да стигнат до местността Турлука. По време на изкачванията са имали опция да го създадат обезопасени с въже. Нагледно им е показано по какъв начин да се ориентират в природата по отношение на изгрева на слънцето, по короните на дърветата, мравуняци и други Освен това чули преданията за посетените от тях местности - Плачещо дете и Невястата.

“Учихме децата и да се придвижват по отношение на планинските маркировки. За страдание установихме, че има много отрязани дървета, по които е имало такива обозначения, което е неприемливо. Всяко маркирано дърво автоматизирано става държавна благосъстоятелност и то не предстои на сеч ”, безапелационен е доцент Тодоров.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР