обственици на имот в кв. „Витоша” в район „Лозенец” опънаха

...
обственици на имот в кв. „Витоша” в район „Лозенец” опънаха
Коментари Харесай

Кой и защо си загради улица в столичен квартал

обственици на парцел в кв. „ Витоша” в регион „ Лозенец” опънаха мрежа и заградиха достъпа до оживена улица. Оказва се, че част от „ асфалта за публично ползване”, в действителност, е положен върху частен терен. Собствениците му подхванали крайната мярка, тъй като желаят да строят, само че не могат да влязат във притежание на собствеността си. Според хората от квартала обаче блокираният достъп основава изключителни неудобства.

Никола, живущ на улица „ Константин Петканов”, описа в ефира на „ Здравей, България” по, че една заран на пътя, който е главен излаз от квартала, има ограда, която го препречва. Това не е първият сходен случай. При предходния улицата била разкопана с екскаватор.

Виктор Тренчев, индивидът, заградил с мрежа улицата, съобщи, че в действителност пътя е частен парцел, и е извънредно време той да влезе във притежание.

„ На пръв взор парцелът наподобява като улица, защото има положен асфалт, построени тротоари и даже паркирани коли. Всъщност това е частен терен, един от няколкото, които следва да бъдат добити от общината, с цел да бъде построена улица в същинския смисъл на думата”, съобщи Константин Павлов, кмет на Район „ Лозенец”.

Сега следва частите от улицата, попадащи в частни терени, да бъдат изкупени, дарени от притежателите или отчуждени, уточни кметът. По думите му това е проблем, който съществува от десетилетия.

Собственикът на съответния парцел господин Тренчев, съобщи, че се пробва да получи позволение за градеж. Едно от условията обаче е достъп до общинска улица. Той съобщи, че е подготвен да подари частта от парцела си, в която попада улицата и прикани притежателите на останалите парцели с сходен проблем, да създадат същото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР