Обстрелян руски танк може временно да бъде поставен пред руското

...
Обстрелян руски танк може временно да бъде поставен пред руското
Коментари Харесай

Излагат разрушен руски танк пред посолството на Русия в Берлин

Обстрелян съветски танк може краткотрайно да бъде подложен пред съветското посолство в Берлин. Това постанови съд в немската столица, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съдебното решение значи, че берлинският квартал „ Мите “ би трябвало да позволи на организация, сезирала съда по този въпрос, да разположи на това място остатъци от танк. По сходен метод в Киев са изложени унищожените съветски оръжия от началото на нашествието в Украйна през февруари.

Танкът най-вероятно няма да бъде подложен тъкмо пред съветското посолството на бул. „ Унтер ден линден “ поради ограничения, свързани с допустимата тежест върху булеварда. По тази причина от съда беше препоръчана близка улица против посолството. 

Властите в берлинския регион „ Мите “ считат слагането на танка за неуместно, тъй като най-вероятно хора са изгубили животите си в него. Освен това съгласно локалната администрация това би повлияло на интернационалните връзки на Германия, а различен мотив бе и неналичието на изкуство зад концепцията. Допълни се още, че танкът би попречил на придвижването по пътя, а и би смущавал пешеходците. 

Съдът обаче дефинира въпроса за изкуството като неудобен, защото не става дума за изкуство, а за независимост на мнението. Бе декларирано още, че аргументите, свързани с интернационалните връзки, не са съответстващи и че трафикът няма да бъде обиден. Съдът означи също, че танкът ще остане на показ единствено за две седмици. Изложбата е дело на Ено Ленце и Виланд Гибел от берлинския музей „ Стори бункер “, които предложиха концепцията за първи път през юни.

Украинският дипломат в Германия Андрий Мелник поддържа концепцията, като съобщи, че тя ще накара германците да се сблъскат с " бруталната война на опустошение ", която претърпява Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР