Обстрелите са ужасни. Ужасът в Южен Израел е огромен. Все

...
Обстрелите са ужасни. Ужасът в Южен Израел е огромен. Все
Коментари Харесай

Българка в Израел: Ужасът е огромен, а тишината - ужасяваща

" Обстрелите са ужасни. Ужасът в Южен Израел е голям. Все още се изкарват тела от селищата, в които са осъществени чудовищните зрелища от " Хамас ". Този акт на принуждение е престъпно закононарушение. Не виждам излаз от войната в околните дни. Има една възможна опция - намесата на " Хизбула ". Вчера имаше обстрел от Северен Израел. Поемането на отговорността е на " Хамас ". Ако се стигне до " Хизбула ", следствията ще бъдат сериозни ", описа пред Bulgaria ON AIR журналистът Весела Райчинова, която е в град Бат Ям в Централен Израел.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 253
По думите ѝ израелците са доста радостни хора и обичат да се събират постоянно със фамилиите си, по тази причина тишината в Централен Израел наподобява толкава плашеща.

" Тишината от моя прозорец е ужасяваща. Тя е нещо, което застава доста надълбоко в сърцето на всеки един човек, който е срещу терора. Засега арабските жители в страната не са надигнали глас. Искрено се надявам това да не се случи. Много хора се тормозят от това. Терорът може да заглуши желанието за мир и съдействие, за взаимен метод на живот. Всички можем да живеем доста добре и да бъдем задружни ", сподели Весела Райчинова.

Тя беседва с доста жители, познати и другари, които се тормозят от евентуален иск на " Хамас " да бъдат освободени негови пандизчии. " Очаквам да бъде позволен този въпрос. Семействата на заложниците не могат да се примирят със случилото се, желаят отговори ", акцентира журналистът.

" В момента не съм на несъмнено място, разположен съм в Централен Израел, само че не е ясно по какъв начин ще се развият събитията. В мен няма боязън, само и единствено болежка и горест, паника за всички близки и за това, което се случва ", показа още Райчинова.

Тя е безапелационна, че няма да се върне в България.  " Няма да се върна в България, имам отговорности, които би трябвало да извършвам ", отсече журналистът.

По думите ѝ с приоритет е евакуацията на българските жители. " Хората с двойно поданство също желаят де се върнат, само че нямат такава опция. Подготвят се описи и може би ще се изпрати аероплан от България ", разяснява Райчинова. 

Тя означи още, че Израел е получил помощ от Съединени американски щати.

" Техните екипи се намират при нас във връзка със подпомагане във връзка с заложниците и със разследваща функционалност. Има страни, които желаят да се включат, има убити жители от Германия, Италия, Франция. Тази помощ е в очакване, може би зад кулисите се водят договаряния. Не е ясно какво ще се случи със заложниците ", сподели Весела Райчинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР