Обстановката в страната ще се усложнява, заради преминаването на циклон

...
Обстановката в страната ще се усложнява, заради преминаването на циклон
Коментари Харесай

Червен код за опасно време тази нощ и утре

Обстановката в страната ще се усложнява, поради прекосяването на циклон южно от България. Циклонът ще премине през Гърция, Егейско море и ще продължи към Черно море, като от самото начало ще дефинира времето у нас.

От тази нощ стартира да вали много по-обилно и ще се натрупа много огромна снежна завивка.

Обстановката в страната на следващия ден ще бъде притеснителна, освен поради мощните превалявания, само че и поради мощния вятър, който ще основава условия за виелици и навявания. Обявен е код алено, предизвестие от най-висока степен, в областите Смолян и Кърджали. Там се чака снежната завивка да доближи до към 40-50 см, а междинната скорост напразно ще е към 50-70 км/ч. Такава ще е скоростта напразно и в източните региони. В регионите, където предизвестията са от втора степен- код оранжево- новата снежна завивка ще е към 20-30 см.

Утре ще бъде и много по-студено. Температурите ще са без значителен дневен ход, от минус 9 – минус 7 градуса в Западна и Централна България до 0 – 5 градуса тук-там в югозападните региони и по Черноморието.

През идващите дни ще бъде доста студено, като заран температурите ще се най-вече сред минус 10 и минус 15 градуса, тук-там и по-ниски. Дневните също ще са негативни. Валежите сензитивно ще отслабнат във вторник, в множеството региони краткотрайно и ще спрат, само че вечерта от югозапад още веднъж ще завали. Вятърът също ще отслабне. В сряда ще превалява сняг, на повече места и повече като количество в югоизточната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, повече в Източна България. Месец март ще стартира без превалявания, а и облачността краткотрайно ще се раздра. Ще стартира стопляне.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР