Обстановката в страната е предизвикателна за всички граждани и фирми.

...
Обстановката в страната е предизвикателна за всички граждани и фирми.
Коментари Харесай

Вижте как община Враца ще помогне на местния бизнес

Обстановката в страната е предизвикателна за всички жители и компании. Бизнесът занапред ще има потребност от поддръжка.
Ето какви обществени и стопански ограничения е подхванала Община Враца до през днешния ден:
- Удължен е срокът за заплащането на налога върху недвижимите парцели и таксата за битови боклуци, с отстъпка от 5%, до 30 юни 2020 година.
- Удължава се и срокът за заплащане на налога върху транспортните средства, още веднъж с 5% отстъпка, до 30 юни 2020 година.
- Отменена е „ Синя зона “ до 29 март.
- Детската кухня и диетичното хранене се реализират с доставка до дома.
- Продължава общественият патронаж.
- Въведена е нова услуга, посредством която се доставят съществени хранителни артикули и медикаменти на хора в потребност - възрастни, самотни или обездвижени наши съграждани.
На идното съвещание на Общинския съвет – на 31 март, ще бъде препоръчано – търговците, употребяващи терени и обекти, които са общинска благосъстоятелност и не действат по време на изключителното състояние, да бъдат освободени от заплащането на наеми по подписаните контракти и такси за прилагане на тротоарно право, пазари, борси и други, до анулация на изключителното състояние.
Община Враца ще окаже подпомагане на локалния бизнес, като го запознае с ограниченията на държавното управление за икономическа поддръжка по отношение на компаниите засегнатите при битката против ковид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР