Обстановката в Смолянско по отношение на КОВИД се влошава. Данните

...
Обстановката в Смолянско по отношение на КОВИД се влошава. Данните
Коментари Харесай

Обстановката в Смолянско се влошава, 8 училища минават онлайн

Обстановката в Смолянско във връзка с КОВИД се утежнява. Данните от Районната здравна ревизия са тревожни, стана ясно в съвещание на Областния спешен щаб за противопоставяне на разпространяването на COVID-19.

Ако в понеделник 14-дневната заболеваемост беше 749 на 100 000, то тя към този момент 1 030. Седмичният растеж е 62,2%, а единствено за понеделник и вторник има 37,5% нарастване на новите случаи.

14-дневната смъртност също нараства - от 17,7 на 22,6 на 100 хиляди през последната седмица. Новорегистрирани са 486 позитивни случая, а единствено за понеделник и вторник са 350.  
Собственици на нощни заведения в Смолянско гневни, че ги затварят
Областният шеф Емил Хумчев се срещна с представители на нощни заведения от област Смолян, като в срещата участваха шефът на...
Прочети повече
Във всички общини има нарастване броя на инфектираните. Най-голяма е заболеваемостта в община Смолян - 1788 на 100 хиляди. Хоспитализирани през седмицата са 97 лица, осведоми доктор Мими Кубатева – шеф на РЗИ в Смолян.

" Болниците се оправят с натиска, към 38% от леглата за Ковид в област Смолян, са свободни. Няма приети в болница деца с Ковид в регионалната болница ", уточни доктор Емилия Апостолова - зам.-директор на МБАЛ-Смолян.

" Расте броят на инфектираните в областта на образованието - както учители, по този начин и възпитаници. Тук желая да отбележа също, че учениците боледуват освен от Ковид, само че от грип и чревни инфекции. Медиците регистрират, че клиниката е лека. Повечето пациенти остават на домашно лекуване. Лошото е, че боледуват и имунизирани, и преболедували хора ", уточни доктор Кубатева. По думите ѝ доста значимо е носенето на маски, спазването на дистанцията и постоянното проветряване на пространствата.


Алибегов като епидемиолог: Ако било както споделят ресторантьорите, заболеваемостта от КОВИД ще падне
Ако остане по този начин, би трябвало да затворим. Не мога да кажа дали ще продължаваме да пускаме хора. Това съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Б...
Прочети повече
Щабът одобри предлагането на  РУО на МОН в осем учебни заведения, в които има регистриран огромен брой на отсъстващи възпитаници, паралелките от 5-12 клас да преминат от понеделник в онлайн образование за една седмица. Това са: СУ “Христо Ботев “ - Девин, ОУ “Васил Левски “ - Златоград, СУ „ Васил Дечев “ - Чепеларе, а в Смолян - ОУ „ Иван Вазов “, ЕГ „ Иван Вазов “, ОУ “ Юрий Гагарин “, ППМГ „ Васил Левски “ и  СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Остава засилен противоепидемичният надзор в рисковите обекти на територията на област Смолян - детски заведения и учебни заведения, лечебни заведения, обществени институции, търговски обекти, транспортни средства и заведения за хранене и забавление.

Преустановява се провеждането на всички всеобщи прояви на закрито - фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент. Посещенията в нощни заведения, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други сходни ще става единствено след показан годен " зелен " документ.

Ще се обърне внимание и на работата на общинските щабове за битка с Ковид-19, които са директно ангажирани в дейностите за попречване на болестта. Усилията ще бъдат ориентирани и към ускорение темпа на имунизация в област Смолян. В тази акция с изключение на институциите, ще бъдат привлечени медиите и бизнесът.

Още от СМОЛЯН:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР