Обстановката в Община Провадия е стабилизирана, но опасността не е

...
Обстановката в Община Провадия е стабилизирана, но опасността не е
Коментари Харесай

Шефът на пожарната с извънредна информация след кошмара с язовир "Тутраканци"

Обстановката в Община Провадия е нормализирана, само че заплахата не е отминала. Това сподели за „ Фокус “ Тихомир Тотев, шеф на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН) във Варна след съвещанието на спешния щаб при кмета на Община Провадия.

Според комисар Тотев са нарушени плановите параметри на язовирната стена на язовира „ Тутраканци “ в резултат на падналия следобяд изобилен дъжд. „ Взе се решение да не се позволява на изведените хора да се прибират по домовете си най-малко до 22- 22:30, когато още веднъж ще се види, какво е равнището на водата в язовира, която продължава да изтича през преливника, удълбочен по-рано денем. Взе се и решение да се включим с хидромодулна помпа да източваме водата, с цел да не се получи внезапно източване през преливника. Изказаха се разнообразни съображения, че би трябвало източването да става по-бавно “, изясни шефът на пожарната във Варна.

Комисар Тихомир Тотев прикани хората да бъдат спокойни – стената няма да се раздра, като добави, че няма непосредствена заплаха за близките села. Утре ще се вземе решение за дефинитивно източване на целия язовир или за ремонт на стената, заключи той.

Комисар Тотев заяви и че остава оповестеното в Провадия отчасти бедствено състояние.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР