Обстановката в област Добрич продължава да е усложнена заради лошите

...
Обстановката в област Добрич продължава да е усложнена заради лошите
Коментари Харесай

Усложнена обстановка в Добричко, блокирани са над 30 автомобила ВИДЕО

Обстановката в област Добрич продължава да е усложнена поради неприятните метеорологични условия.

Продължава снеговалежът, който все още по данни на Метеорологичната станция в Добрич е от 39 л/кв.м., силата напразно е от 16 м/с. Областната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са се отзовали на десетки сигнали за закъсали коли и паднали дървета. 

Над 70 са сигналите за паднали дървета на територията на цялата област, осведоми за БНР комисар Дарин Димитров, шеф на Пожарната сигурност.

През нощта пасажерите от повече от 30 автомобила са поискали евакуация, като най-проблемни и все още са правите Добрич – Варна, Добрич – Генерал Тошево и Добрич – Балчик. В спасяването на транспортните средства закъсал е и един пожарен автомобил на пътя за Генерал Тошево.



На пътя Добрич – Варна, към отбивката за село Дебрене има извърнат камион и пътят, съгласно водачи е непристъпен.  Има и доста обитаеми места в региона, в които електрозахранването е прекъснало – сигналите са от общините Балчик и Каварна.  

Снеговалежът и мощният на моменти плевел вятър не престават и все още. Апелира се хората да не подхващат пътувания, с изключение на при положение на последна нужда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР