Обстановката в най-засегнатите области на страната се нормализира след обилните

...
Обстановката в най-засегнатите области на страната се нормализира след обилните
Коментари Харесай

МВР: Обстановката в страната се нормализира след обилните валежи

Обстановката в най-засегнатите области на страната се възстановява след изобилните превалявания от дъжд. Информацията е на ГДПБЗН за оперативната конюнктура в страната към 13.00 часа, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представени от " Фокус ".

Към този миг ситуацията в най-засегнатите области на страната се възстановява.

Кюстендил

Към този миг равнището на речното корито на река Бистрица от с. Гърляно до с. Долно село се намалява, демонстрира осъществената инспекция.

Перник

Пожарникари и спасители са реагирали на 13 сигнала за наводнени изби в регионалния град. На терен работят 5 екипа, няма застрашени хора.

София

Седем екипа на пожарната работят по 15 сигнала за отводняване на изби. Няма застрашени хора.

Продължава дежурството на място в региона на бент. " Суходол ". Нивото на водоема все още е в норма. При нужда се изпуска следено. Организирано е превантивно наблюдаване на водоемите, които съставляват възможна заплаха за
популацията, в случай че прелеят.

Смолян

Продължава оповестеното бедствено състояние на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в правила. Към момента ситуацията е естествена, водите в речните корита са нараснали, само че няма преливане на водоеми.

Създадена е организация за непрестанно следене на равнищата на реките. В огромна част от региона вали дъжд, по високите елементи има мощен вятър.

Монтана и Кърджали

Валежите са спрели, основана е организация за ежечасно наблюдаване на сериозните сектори на реки и язовири.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР