Обстановката в Казахстан се успокоява В Казахстан 164 души са

...
Обстановката в Казахстан се успокоява В Казахстан 164 души са
Коментари Харесай

164 души са убити при размириците в Казахстан, сред жертвите има и деца

Обстановката в Казахстан се успокоява

В Казахстан 164 души са били убити по време на безредиците, според данни на Министерството на здравеопазването на страната, оповестява Фокус.

Най-много жертви има в в Алмати - 103 души. Освен това 2265 души са потърсили здравна помощ. 83 пациенти са в тежко положение, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Сред починалите има три деца: момчета на 11 и 15 години, както и 4-годишно момиче.

Заради взетите изключителни, в това число военни ограничения, ситуацията в Казахстан стартира да се стабилизира, откакто всеобщите митинги против повишаването на пропан-бутана прераснаха в вълнения и принуждение.

Властите оповестиха, че към този момент управляват всички държавни здания в някогашната столица, която се трансформира в център на недоволството. По улиците на града патрулират полиция, военни и доброволци, с цел да претотвратят мародерство и принуждение. В мощ е полицейски час от 20 до 7 сутринта.

По искане на управляващите в Казахстан Русия, Беларус и Армения изпратиха свои военни чести с миротворческа задача в границите на Организацията на контракта за групова сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР