Обстановката в къмпинг Арапя вече е под контрол след последните

...
Обстановката в къмпинг Арапя вече е под контрол след последните
Коментари Харесай

Обстановката в Арапя се нормализира

Обстановката в къмпинг " Арапя " към този момент е под надзор след последните трагични събития с проливните дъждове и наводненията. Туристите и личният състав са се мобилизирали за разчистване на плажа и събиране на отпадък. Камиони се чакат денем за превозване на отпадъците.

" Всички работят дружно, с цел да възстановим мястото . Стихията е била мощна, само че общите старания ни оказват помощ да се оправим ", разяснява Драго Владов, екскурзиант, находящ се сега на къмпинга.

Според Владов, една от колите на място е била отнесена от водите и е приключила до скалите в морето. " Изваждането на колата ще е сложен развой ", добави той.

Владов показва, че главният проблем в обстановката са били караваните, оставени в дерето . " Имате частен притежател, който е взел земя към дерето и я преотдава на хора, които желаят да паркират караваните си там. Хората заплащат за този `лукс`, без да се замислят за риска, обвързван с това местонахождение ", изясни Владов.

Той добави, че сходни стихии се случват на този къмпинг най-малко един път на 10 години. " Хората желаят да бъдат колкото се може по-близо до морето и ще продължат да вършат същата неточност до момента в който не настъпи идната стихия ".

Той счита, че в случай че стихията се беше разразила 10 дни по-рано, следствията биха били още по-тежки, в това число евентуални жертви.
 Двама починали в наводненията в Царево, преливат реките Карагаач и Ропотамо Обновена
Двама починали в наводненията в Царево, преливат реките Карагаач и Ропотамо

Евакуират се къмпингите " Арапя ", " Нестинарка " и село Лозенец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР