Обстановката в България може да се опише с три думи

...
Обстановката в България може да се опише с три думи
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Обстановката може да се опише с три думи - завист, омраза, реваншизъм

Обстановката в България може да се опише с три думи - злоба, ненавист, реваншизъм. Това съобщи проф. доктор Тодор Кантарджиев пред поданици на великотърновското курортно село Вонеща вода. Той разясни, че не е зает с политика, само че разяснява желанията на служебното държавно управление за демонополизация на НЗОК, предава.

" Обясненията, че с демонополизацията на Здравната каса ще се усъвършенства финансовото положение на здравните заведения, а българите ще могат по-добре да ръководят парите си за опазване на здравето, са единствено сладки приказки ", съобщи проф. Кантарджиев, който сега е съветник на Столична община по имунизационния развой.

По време на обиколката си във Великотърновска област дружно с кандидат-депутати от коалиция ГЕРБ-СДС през уикенда той беше посрещан извънредно задушевно от локалните хора.

" Професоре, плакала съм за вас като разбрах по какъв метод ви пенсионираха ", възкликна участничка във фолклорен събор край Лясковец.

" Фестивалите и съборите навън не съставляват заплаха за дифузно разпространяване на вируси ", разгласи обществено проф. Тодор Кантарджиев, който беше посетител на Петропавловския събор за национално творчество в покрайнините на манастира " Св. св. Петър и Павел " край Лясковец.

По думите му ограниченията, които би трябвало да бъдат взети, е значимо да са целенасочени.

" Това не са затварянето и носенето на маски, а ограничения за недопускане на " вносните разновидности " на вируса ", акцентира проф.Кантарджиев.

Според него това може да стане с по този начин нареченото секвениране на хората, идващи от чужбина посредством разбор на генетичния материал от PCR- тестванията.

Специалистът акцентира, че е предложил тези превантивни ограничения на настоящия министър на опазването на здравето още на 21 май. Анализът може да покаже дали носителят на позитивната проба е с английски алфа-вариант, който господства в страната, или е притежател на някои от другите - южноафрикански, делта-варианта от Индия или латиноамериканския.

Според проф. Кантарджиев към всички тях би трябвало да се подхожда с изключително внимание. Специалистът уточни, че за такива разбори Центърът за заразни и паразитни заболявания се готви от три години.

" Имам възприятието, че сега такива разновидности има и може би скоро това ще бъде оповестено ", акцентира Кантарджиев.

Той означи, че по този начин наречената трета игла се планува, в случай че настъпи сходна разновидност. Засега разновидностите не изискват ново слагане на ваксина.

" Те са по-опасни по тази причина, че се популяризират по-лесно ", уточни Кантарджиев.

В момента е най-важна имунизацията, която би трябвало да обхване още по-голям % от популацията. За задачата би трябвало да бъдат стимулирани и лекарите и здравните посредници, защото лятото е най-хубавото време за имунизация.

Кантарджиев добави, че с цел да ги има тези предпоставки в този момент - повода са всички ограничаващи ограничения, подхванати още от началото на годината.

" Тогава визията ни за лятото беше хората да се събират, само че и да се ваксинират ", съобщи още проф. Кантарджиев.

Заедно с лидера на листата на коалиция ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов той посети градовете Дебелец и Елена.

" Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на имунизацията ", разяснява проф. Костадин Ангелов.

Той даде образец със прекъсването на зелените коридори и повторното им стартиране 24 часа по-късно с обяснението, че дават преимущество на възрастните хора. Броят на имунизираните жители от тази група обаче не се е трансформирал.

Подобни залитания, в това число и мотивационният клип, публикуван от Министерство на здравеопазването, в които самият сегашен министър показва подозрения към имунизациите, е довел до намаляване на темпа на имунизацията.

Проф. Костадин Ангелов акцентира, че доверието мъчно може да бъде възобновено, тъй като когато предходното държавно управление е работило за ограниченията за ограничение на Коронавирус, сегашният министър и неговата съветничка са обяснявали, че няма потребност да се удължава изключителната епидемиологична конюнктура, че това е геноцид по отношение на хората, а след това са я удължили.

Проф. Костадин Ангелов е безапелационен, че сходни разнопосочни сигнали не водят до доверие измежду хората.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР